Syksyllä äkkirikastunut, uudet saudiarabialaisomistajat saanut Newcastle saattoi sinetöidä perjantaina paikkansa kauden 2022-2023 Valioliigassa. Newcastle kaatoi kotikentällään Wolvesin 1-0 ja kasvatti pistesaldonsa jo 34:ään. Kymmenen pisteen etumatka putoamisviivan alla majailevaan Burnleyyn on tässä vaiheessa kautta jo varsin paljon.

Ottelun ensimmäinen puoliaika ei hienouksia tarjonnut. Chris Wood laittoi kerran pallon maaliin, mutta osuma hylättiin paitsiona VAR-tarkistuksen jälkeen. Yhtään hyväksyttyä laukausta kohti maalia ei avausjaksolla nähty.

Takaisku Newcastlelle oli ensimmäisellä puoliajalla sekin, että Ryan Fraser joutui tulemaan vaihtoon jo 12 peliminuutin jälkeen loukkaantumisen vuoksi.

Ottelun ainoan maalin viimeisteli Chris Wood, joka paikkasi avausjakson pettymyksensä 72. minuutin rangaistuspotkusta. Rankkarinkin tuomitsemiseen tarvittiin VAR-tarkistusta. Pilkku tuomittiin, kun Wolvesin maalivahti José Sá kaatoi Woodin.

Wolvesille tappio oli kova pettymys, sillä se on yhä mukana taistelussa europelipaikoista. West Ham ja Manchester United voivat kasvattaa viikonloppuna etumatkaansa, ja Wolves on pelannut niitä enemmän.

Newcastle rypi vielä syyskaudella putoamistaistelussa, mutta valmentajanvaihdos ja tammikuun pelaajahankinnat ovat piristäneet sen tulostasoa selvästi. Kesällä on odotettavissa jälleen rahakkaita hankintoja, joten ensi kaudella Newcastlelta on lupa odottaa vielä paljon parempia sijoituksia.