Englanti kohtaa Nations Leaguessa tiistaina Unkarin, eikä lähtöasema ole mairitteleva. Kolmen leijonan ryhmä lähtee peliin lohkonsa jumbona, siis samalta sijalta kuin edellinen mestari Ranska omassa lohkossaan. Piste-erot ovat toki pienet; selkeällä voitolla Gareth Southgaten joukkue saattaisi nousta kärkipaikalle saakka. Selkeä voitto onkin se, jota hakemaan lähdetään.

Maalinteko on jalkapallojoukkueelle melko tärkeä asia – siinä Englanti on kilpailun tällä kaudella pelaamissaan kolmessa ottelussa onnistunut vasta yhden ainoan kerran. Ei ole kovin yllättävää, että tuon ainokaisen teki Harry Kane, päästessään Saksaa vastaan ampumaan rangaistuspotkun. Kapteenin tehot ovat toki hyvä asia, kun taas se että koko joukkueen maalinteko tuntuu lepäävän tämän harteilla, on huolestuttavaa.

AS Roman kanssa kovaa jälkeä tehnyt Tammy Abraham ei ole pystynyt talkoissa nousemaan pelastajaksi, kun taas Man United -kaksikko Jadon SanchoMarcus Rashford on putoamassa kyydistä kokonaan.

– Heillä on paljon tekemistä mahtuakseen taas ryhmään mukaan, Southgate sanoo.

Hyökkäyspään tilanne ei sinänsä ole huono; Jack Grealish, Phil Foden ja Bukayo Saka saavat ansaitusti jatkuvia kehuja esiintymisistään, mutta niihin viimeisiin ratkaisuihin ei heistäkään ole ollut tekijää.

Englanti-Unkari käynnistyy Wolverhamptonin Molineux’lla kello 21.45 Suomen aikaa.