Arsenalin hyökkäävä keskikenttäpelaaja Kai Havertz sanoo, että hänen oli laitettava egonsa syrjään vaikeiden viikkojen jälkeen.

Havertz, 24, siirtyi Arsenaliin kesällä Chelseasta 75 miljoonalla eurolla. Hintalappu toi mukanaan valtaisat odotukset, joita saksalaistaiturilla on ollut vaikea lunastaa.

Tykkimiesten kannattajat ovat antaneet alkukaudesta kritiikkiä Havertzille, joka on onnistunut 20 ottelussa maalinteossa vasta kahdesti. Toinen osuma tuli kuitenkin tärkeään paikkaan, kun Havertz ratkaisi lauantaina maalillaan 1-0-vierasvoiton Brentfordista 89. minuutilla.

Tuloksen myötä Arsenal nousi Manchester Cityn ja Liverpoolin ohi Valioliigan piikkipaikalle.

– Tuntuu uskomatomalta. Olen tehnyt kovaa töitä tämän hetken eteen, ja tänään se tuotti tulosta. Olen todella onnellinen, että pystyin auttamaan joukkuetta, kommentoi Havertz TNT Sportsille.

– Se oli loistava syöttö Bukayolta (Saka). Me harjoittelemme sitä kuviota treeneissä aika paljon. Tiedän, että Bukayo ja Martin (Ødegaard) tykkäävät pelata sitä syöttöä, joten se oli hyvä maali.

– Jalkapallo on aina kovaa työtä, mikään ei tule helpolla. On paiskittava hommia ja uskottava. Viimeiset pari kuukautta ovat olleet vaikeita minulle, mutta yritän laittaa egoni syrjään, koska joukkue on tärkein asia.

Havertz sanoo olevansa kiitollinen Arsenalin kannattajille saamastaan tuesta.

– On aina vaikeaa, kun uusi hankinta tulee sisään, ja minusta maksettiin paljon. Välillä ajatellaan, että pelaaja sopeutuu nopeasti ja helposti. Olen kiitollinen heille siitä, että he ovat tukeneet minua.

Arsenalin manageri Mikel Arteta oli innoissaan Havertzin tähtihetkestä

– Kun sinulla on haasteita voitettavana, se tekee tällaisista hetkistä paljon isompia. Hän ei olisi saanut sellaista vastaanottoa kuin tänään, jos asiat tulisivat helposti. Kaikki halasivat häntä ja kertoivat hänelle, kuinka paljon rakastamme häntä.

– Se johtuu siitä, että hän on ihastuttava ja hänen kanssaan on ilo työskennellä.

ESPN FC

@ESPNFC
HAVERTZ CLUTCH GOAL TO TAKE ARSENAL TOP OF THE PREMIER LEAGUE 🔥

Linkki twiittiin.