Peliviikko 20 alkaa managerin toipuessa peliviikosta 19. Tässä tekstissä tarkastellaan peliviikkoa 19, Newcastlea, puolustuspään vaihtoehtoja, Erling Haalandia, kapteeniutta, toimituksen joukkuetta ja sen pärjäämistä.

Aika hypätä pois Newcastlen junasta?

Newcastle on hävinnyt viimeiset kolme otteluaan kaikki kilpailut mukaan lukien. Viime viikonloppuna joukkue hävisi aneemisen esityksen jälkeen kotonaan Nottingham Forestille 1-3. Anthony Gordon ja Kieran Trippier vaikuttavat väsyneiltä, ja joukkueen aikaisemmin vahva puolustuspää on näyttänyt hauraalta.

Newcastle kohtaa seuraavassa kolmessa ottelussaan Liverpoolin, Manchester Cityn sekä Aston Villan, eikä joukkueen odoteta nykykunnossa kääntävän kurssiaan. Newcastlen päästettyjen maalien odottama viimeisen kuuden peliviikon ajalta on liigan suurin, ja Kieran Trippier onkin pelin myydyin pelaaja ennen peliviikkoa 20.

Newcastlen maaliodottama on kuitenkin samalta aikaväliltä liigan toiseksi paras. Gordon on toiseksi myydyin pelaaja heti Trippierin jälkeen, vaikka Newcastlen hyökkäyspään data on edelleen hyvää. Gordonin myynnissä näkyy todennäköisesti Newcastleen liittyvät epäilykset ja managerien panikointi. Gordon voi olla Newcastlen heikosta puolustuspäästä huolimatta erinomainen valinta managerille, eikä englantilaisen myymisen pitäisi olla ensimmäisenä tärkeysjärjestyksessä.

Puolustajat, jotka eivät ole loukkaantuneita

Kostas Tsimikas törmäsi viime viikonlopun ottelussa Jürgen Kloppiin, ja kreikkalaisen odotetaan olevan pidempään pois. Jamaal Lascelles jouduttiin ottamaan viime viikolla kentältä pois ensimmäisellä puoliajalla johtuen loukkaantumisesta, jonka vakavuudesta ei vielä tiedetä.

Peliviikon 20 suosituimmat puolustajat, joita managerit ovat hankkineet joukkueisiinsa, ovat Trent Alexander-Arnold (£8,3m), Pedro Porro (£5,6m) ja Pervis Estupiñán (£4,9m). Alexander-Arnold on erinomainen valinta jokaiselle, jolla on rahaa englantilaiseen.

Monelle managerille liverpoolin varakapteenin hankkiminen tarkoittaa kuitenkin sitä, että rahat Haalandin takaisin hankkimiseen pitää löytää jostain muualta. Pedro Porro on erinomainen valinta hintalappuunsa ja tehoihinsa nähden. Lisäksi Tottenhamin lähiaikojen otteluohjelma on hyvä, ja Spursilla pitäisi olla mahdollisuus nollapeleihin.

Estupiñán palasi Brightonin avauskokoonpanoon Tottenhamia vastaan tehden joukkueensa kolmannen maalin 4-2 voitossa. Brightonin lähiaikojen otteluohjelma näyttää suosiolliselta, mikä nostaa ecuadorilaisen osakkeita entisestään.

Muita vaihtoehtoja ovat Chelsean Malo Gusto (£4,1m) ja Destiny Udogie (£4,8m). Guston ja Chelsean otteluohjelma on hyvä, mutta Chelsea itse on ollut viime aikoina, kuten koko kautena, ailahteleva. Guston hintalappu on kuitenkin matala, ja Reece Jamesin loukkaantumisen myötä ranskalaisen uskotaan avaavan seuraavat ottelut. Udogie on puolestaan kymmenen parhaan puolustajan joukossa, kun katsotaan dataa odotettujen hyökkäyspään tehojen suhteen.

Erling Haaland

Erling Haaland on useammalle managerille kuuma peruna, kun Manchester City saa vieraakseen Sheffield Unitedin. Haaland ei ollut pelikuntoinen edellisessä ottelussa Evertonia vastaan, ja Pep Guardiola vihjasi, että Haaland olisi joukkueen käytettävissä seuraavan kerran tammikuussa.

Haalandin myyminen ei kuitenkaan ole täysin välttämätöntä, mikäli norjalainen löytyy vielä jonkun managerin joukkueesta. Cityn seuraava ottelu on 13. tammikuuta, mikä antaa Haalandille hyvin aikaa toipua vammastaan. Cityn ykköskärki tullaan ostamaan takaisin lähes jokaiseen joukkueeseen, ja Haalandin myyminen vain yhdeksi peliviikoksi vaikuttaa siirtojen tuhlaukselta. 

Peliviikon 20 data

Peliviikon 20 data osoittaa selkeästi kohden Manchester Cityä, joka kohtaa kotonaan Sheffield Unitedin. Cityn nollapelin todennäköisyys ja maaliodottama ovat peliviikon suurimmat. Julián Álvarez, Kyle Walker ja Phil Foden vaikuttavat parhailta valinnoilta Haalandin ollessa poissa. Toisaalta Guardiolan rulettia on lähes mahdotonta ennustaa, ja managerit kärsivät etenkin puolustuksen rotaatiosta ja satunnaisten maalien päästämisestä.

Kapteeni

Peliviikon 20 kapteeni herättää keskustelua managerien keskuudessa. Julián Álvarezin, joka kohtaa Manchester Cityn kanssa kotonaan Sheffield Unitedin, pisteodottama on 7,5 pistettä, mikä on viikon korkein pistemäärä.

Mohamed Salahin, ja Son Heung-minin, pisteodottamat ovat 7,0 pisteessä. Salah kohtaa Anfieldilla heikkovireisen Newcastlen, ja Son sekä Tottenham saavat vieraaksi Bournemouthin. On huomioitava, että Salah kohtaa liigan toiseksi heikoimman puolustuksen viimeisen kuuden peliviikon ajalta, kun Son pelaa liigan toiseksi parasta puolustusta vastaan. Tämä tekee todennäköisesti Salahista suositumman valinnan.

Joukkueen pärjääminen

Toimituksen joukkue kärsi toisen peräkkäisen punaisen nuolensa peliviikolta 19. Joukkue sai kasaan 30 pistettä keskiarvon ollessa 38 pistettä. Joukkueen puolustus alisuoritti odotuksiin nähden selvästi, mikä oli pääsyy punaiseen nuoleen.

Toimituksen joukkue

Toimituksen joukkue kohtaa peliviikon 20 yhden ilmaisen vaihtotapahtuman kanssa. Loukkaantunut Lascelles on vaihdettu Chelsean Gustoon. Kapteeninnauhan saa käteensä Salah. Toimituksen joukkue valmistautuu sekä Salahin että Sonin lähtöön, minkä vuoksi peliviikolle 21 on tarkoitus säästää kaksi ilmaista vaihtotapahtumaa.

Iisakki Lehtonen