Manchester Unitedin manageri Erik ten Hag sanoo, että hyökkääjä Marcus Rashfordin yökerhoseikkailu on ”loppuun käsitelty” asia.

Uutisoimme lauantaina Athleticin tietojen pohjalta, että Rashford, 26, ilmoitti perjantaina olleensa ”liian kipeä” harjoittelemaan, vaikka hän oli ollut kahtena edellisenä iltana Belfastin yöelämässä.

Rashford oli useiden lähteiden mukaan yökerhossa Pohjois-Irlannissa vain tunteja ennen kuin hänen oli määrä ilmoittautua Unitedin harjoituksiin. Englannin maajoukkuehyökkääjä palasi Manchesteriin yksityiskoneella aamuseitsemältä ja ilmoitti, ettei pysty harjoittelemaan.

Manchester United voitti sunnuntaina walesilaisen Newport Countyn vieraskentällä 4-2, mutta Rashford ei ollut lainkaan kokoonpanossa mukana. Unitedin mukaan Rashford oli sivussa pelistä sairastumisen takia, mutta ten Hag sanoi hyökkääjästä kysyttäessä, että kyseessä on joukkueen ”sisäinen asia”, jonka hän hoitaa.

Timesin mukaan Rashford ehdotti ten Hagille, että hän voisi matkustaa Walesiin sunnuntaiaamuna, mutta hollantilaisluotsi käski hänen jäädä seuran harjoituskeskukseen.

Maanantaina Manchester United julkaisi lausunnon, jossa luki: ”Marcus on ottanut vastuun teoistaan. Asiaa on käsitelty sisäisenä kurinpidollisena asiana, joka on saatettu päätökseen”.

Ten Hagilta kysyttiin odotetusti Rashfordin tapauksesta keskiviikkona lehdistötilaisuudessa.

– Hän on ottanut vastuun ja muilta osin se on [joukkueen] sisäinen asia. Tapaus on loppuun käsitelty, vastasi ten Hag BBC:n mukaan.

– Sillä ei ole mitään tekemistä sen (kunnioituksen) kanssa. Kuten sanoin, keskitytään peliin. Mielestäni seuran lausunto on selkeä, ja meidän on keskityttävä voittamaan pelejä.

– Jalkapallossa tarvitaan kurinalaisuutta kentällä, mutta myös kentän ulkopuolella – sen välillä on raja. Jokainen ammattilainen tietää, mitä vaaditaan. Meidän on keskityttävä voittamaan otteluita, vain sillä on merkitystä. Jokainen huippuammattilainen tietää, mitä vaaditaan.

Timesin mukaan Rashford menettää kahden viikon palkkansa, noin 650 000 puntaa, rangaistuksena viime viikon tapahtumista.

Manchester United kohtaa torstaina seuraavassa ottelussaan Wolverhamptonin vieraskentällä Valioliigassa. Ten Hag ei kommentoinut, onko Rashford mukana kokoonpanossa.

Fabrizio Romano

@FabrizioRomano
🚨🔴 Ten Hag: “Marcus Rashford case is closed”.

“Marcus has taken responsibility and for the rest it's an internal matter. Case closed”.

“Lack of respect? Nothing to do with that. The statement is clear and we have to focus on winning football games”.

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS!