Peliviikon 22 loppuessa torstaina peliviikko 23:n siirtotakaraja on jo saman viikon lauantaina. Tässä tekstissä käsitellään peliviikkoa 22, Erling Haalandin paluuta, kenet Haalandin tulisi korvata, kapteeniutta, toimituksen joukkuetta ja sen pärjäämistä.

Peliviikko 22

Liverpool voitti Chelsean kotonaan 4-1 Diogo Jotan onnistuessa jälleen maalinteossa. Manchester City voitti Burnleyn 3-1, kun Julián Álvarez maalasi kahdesti. Tottenham voitti Brentfordin 3-2 Richarlisonin jatkaessa erinomaista virettään. James Maddisonin paluu avauskokoonpanoon oli myös merkittävä lisä ajatellen Maddisonin aikaisempaa virettä.

Haaland palaa

Erling Haaland teki paljon odotetun paluun pelikentille Cityn voittaessa Burnleyn. Norjalainen pelasi noin 20 minuuttia ja onnistui luomaan maaliodottamaa 0,23 maalin verran. Haaland näyttää pelikuntoiselta, ja onkin odotettavaa, että viime kauden maalipörssin voittaja nähdään avauskokoonpanossa tulevalla peliviikolla.

Kenet Haaland korvaa

Norjalaisen ollessa poissa managerit ovat siirtäneet katseensa muihin vaihtoehtoihin. Useammasta joukkueesta löytyy todennäköisesti kombinaatio seuraavia pelaajia: Dominic Solanke, Alexander Isak, Ollie Watkins, Darwin Núñez ja Alvarez.

Isak on helpoin vaihtoehto. Ruotsalainen loukkaantui viime peliviikolla, ja vaikka loukkaantuminen ei olekaan vakava, on Isak joukosta selkeästi paras vaihtoehto.

Núñez epäonnistui rangaistuspotkussa ja ampui ottelussa neljä kertaa poikkipuihin. Tästä huolimatta Núñez on ollut hyvässä vireessä. Ottaen huomioon Liverpoolin hyvin todennäköisen tuplapeliviikon, uruguaylainen on pitämisen arvoinen.

Álvarez on toinen hyökkääjä, josta siirtymistä managerien kannattaa harkita. Haalandin ja Kevin De Bruynen paluun myötä Álvarezin rooli voi kutistua tai muuttua, mikä vaikuttaa todennäköisesti argentiinalaisen tilastoihin,

Solanke on hyökkääjä, joka on pitämisen arvoinen. Englantilainen on ollut hyvässä vireessä onnistuen liigassa jo 12 kertaa, ja Bournemouth pelaa tuplapeliviikon todennäköisesti peliviikolla 27 tai 28.

Watkins on haastava tapaus usealle managerille. Englantilainen pelaa hyvin pärjäävässä Aston Villassa, mutta hintalappu (£8,8m) vaikuttaa melko suurelta verraten muihin vaihtoehtoihin. Villan lähiaikojen otteluohjelma on kuitenkin hyvä, minkä pitäisi olla hyökkääjän eduksi.

Kapteeni

Erling Haalandin paluun kunniaksi kapteeninnauha menee norjalaiselle. Haalandin pisteodottama peliviikolla on 5,3, mihin sisältyy kuitenkin epävarmuus Haalandin minuuteista. Peliviikon korkeimman pisteodottaman saa 6,0 pisteellä Ollie Watkins, joka kohtaa vieraissa Sheffield Unitedin.

Joukkueen pärjääminen

Toimituksen joukkue kerää peliviikolta 22 47 pistettä keskiarvon ollessa 48 pistettä. Joukkue kärsii toisen punaisen nuolen kahden viikon sisään.

Toimituksen joukkue

Toimituksen joukkue ryhmittyy peliviikolle 23 ilman ilmaisia vaihtotapahtumia. Joukkueen ilmainen vaihtotapahtuma käytettiin, kun Pascal Gross sai tehdä tilaa Phil Fodenille. Kapteeninnauhan saa käteensä Haaland.

Iisakki Lehtonen

LUE MYÖS