Kauden ensimmäinen suurempi tuplapeliviikko saapuu peliviikon 25 myötä. Tässä tekstissä käsitellään peliviikkoa 24, parhaita pelaajia peliviikolle 25, Mohamed Salahia, kapteeniutta, toimituksen joukkuetta ja sen pärjäämistä.

Peliviikko 24

Manchester City voitti Evertonin 2-0 Erling Haalandin onnistuessa maalinteossa kahdesti. Se siitä Haalandia vastaan veikkaamisesta. Liverpool voitti Burnleyn 3-1, kun Diogo Jota, Darwin Núñez sekä Luis Díaz onnistuivat kaikki kertaalleen maalinteossa. Arsenal murjoi West Hamin kotonaan 6-0, kun Bukayo Saka onnistui kahdesti maalinteossa.

Tuplapeliviikon vaihtoehdot

Peliviikolla 25 tuplapeliviikkoa viettävät neljä joukkuetta: Manchester City, Liverpool, Brentford sekä Luton.

Kolme pelaajaa Manchester Citystä näyttää parhaalta ratkaisulta. City pelaa kahdesti tällä peliviikolla, ja joukkueella on peli myös peliviikolla 26. Suosituimpia vaihtoehtoja ovat Kevin De Bruyne, Erling Haaland, Phil Foden sekä Nathan Aké, jonka pitäisi olla suhteellisen varma avaaja Josko Gvardiolin loukkaantumisen myötä.

Liverpoolilla on niin ikään kaksi peliä ennakolta helpompia vastustajia vastaan, mutta joukkue ei pelaa peliviikolla 26. Parhaita vaihtoehtoja ovat Virgil van Dijk, Diogo Jota, Darwin Núñez sekä paluun harjoituksiin tehnyt Mohamed Salah. Trent Alexander-Arnold loukkasi polveaan, ja on ainakin seuraavalta peliviikolta sivussa.

Luton ei pelaa Liverpoolin tavoin peliviikolla 26. Joukkueen kaksi peliä menettelevät, ja joukkueesta kannattaakin hankkia Alfie Doughty tai Elijah Adebayo. Brentfordin kaksi peliä ovat Liverpoolia ja Manchester Cityä vastaan, mikä ei varsinaisesti herätä managerien innostusta. Jos manageri haluaa hankkia Brentfordista itselleen pelaajia, parhaat vaihtoehdot ovat Ivan Toney sekä Sergio Reguilón.

Mohamed Salah

Egyptiläinen on palannut Liverpoolin harjoitusvahvuuteen odotettua nopeammin, mutta yleinen konsensus managerien keskuudessa näyttää olevan se, että Salahia ei hankita joukkueeseen. Johtuen laiturin loukkaantumisesta moni odottaa, että Salah tulee penkiltä sisään ensimmäisessä pelissä ja aloittaa todennäköisesti toisen.

Salah on kuitenkin niin tärkeä pelaaja Liverpoolille, että egyptiläinen voi hyvin aloittaa jo Brentfordia vastaan, mikä tekisi Salahista erinomaisen valinnan. Joukkuetta ei kuitenkaan välttämättä kannata hajottaa Salahin takia, sillä yli £2m halvempi De Bruyne on myös hyvä vaihtoehto, joskaan KDB:n pelaamisesta molemmissa otteluissa ei ole varmuutta.

Triplakapteeni

Manchester Cityn ja Liverpoolin pelatessa kaksi ottelua kysymys triplakapteenin aktivoinnista on useamman managerin mielessä. 

Erling Haaland on todennäköisesti suosittu vaihtoehto tällä viikolla. City pelaa kaksi ottelua kotona, missä se on ollut erityisen tehokas. Lisäksi vastaan asettuvat Chelsea ja Brentford, eikä kummankaan puolustus ole näyttänyt tällä kaudella erityisen pitävältä. Lisäksi Haaland teki viime ottelussa kaksi maalia, mikä nostaa norjalaisen osakkeita entisestään.

Toinen vaihtoehto olisi ollut joku Liverpoolin pelaajista, ideaalitilanteessa Salah, mutta egyptiläisen pelikunnon arvoitus on liian suuri riski triplakapteenin käyttämiseen. Salahin todennäköinen paluu vaikuttaa mahdollisesti myös Diogo Jotaan ja Darwin Núñeziin, joten triplakapteenia ei ole järkevää käyttää kumpaankaan Liverpoolin tähteen.

Triplakapteenia voi tietysti pantata myöhempää varten, mutta peliviikkoa kohden manageri voi käyttää vain yhden poletin. Tuleviin tuplapeliviikkoihin voi olla järkevämpää säästää esimerkiksi bench boost tai wildcard. Lisäksi Haalandin kaksi ottelua kannattaa ehdottomasti hyödyntää, sillä seuraavaa tuplapeliviikkoa ei välttämättä Citylle suoda.

Kapteeni

Tällä viikolla valinnan pitäisi olla suhteellisen yksimielinen. Erling Haalandin pisteodottama, 13,7, on jälleen peliviikon selkeästi korkein lukema. City pelaa kaksi ottelua kotonaan, ja Haaland näyttää palanneen takaisin tasolleen.

Joukkueen pärjääminen

Toimituksen joukkue kerää toisen perättäisen vihreän nuolen huolimatta valinnasta antaa kapteeninnauha Diogo Jotalle. Toimituksen joukkue keräsi 80 pistettä keskiarvon ollessa 62 pistettä. 

Toimituksen joukkue

Toimituksen joukkue ryhmittyy peliviikolle 25 ylläolevan joukkueen kanssa. Triplakapteeni on aktiivisena, ja nauhan saa käteensä Haaland. Joukkueen ilmainen vaihtotapahtuma on käytetty Kevin De Bruynen hankintaan Cole Palmerin tilalle.

Joukkue tulee mahdollisesti kokemaan toisenkin muutoksen, mikä tarkoittaisi Darwin Núñezin saapumista joukkueeseen. Tämä tarkoittaisi Ollie Watkinsin lähtemistä joukkueesta, mutta kyseessä on kuitenkin jokseenkin epätodennäköinen siirto. Watkins pelaa peliviikolla 26, eikä Núñezin peliajasta ole varmuutta sen jälkeen, kun Salah palaa joukkueeseen.

Iisakki Lehtonen

LUE MYÖS