Pep Guardiola ottaa vastuun Cole Palmerin lähdöstä Manchester Citystä. Hyökkäävä keskikenttäpelaaja kohtaa lauantaina entisen seuransa Etihadilla Chelsean paidassa.

Palmer, 21, siirtyi suuremman roolin perässä Citystä Chelseaan kesän siirtoikkunassa 42,5 miljoonan punnan siirtokorvauksella. Nuorukainen on tehnyt lähtönsä jälkeen 10 maalia Valioliigassa ja debytoinut Englannin maajoukkueessa.

Guardiola ei pystynyt antamaan Cityssä Palmerille huippulupauksen tarvitsemaa peliaikaa.

– Hän halusi kahden tai kolmen kauden jälkeen enemmän minuutteja kuin viime kaudella. Ymmärrän sen täysin, Guardiola kommentoi BBC:lle.

– Jos Palmer olisi saanut minuutit, jotka annoin Phil Fodenille alusta asti, hän olisi vielä täällä. En kuitenkaan antanut niitä ja se on minun vastuullani.

– Miksikö? Bernardo Silvan, Riyad Mahrezin ja Philin vuoksi. Valitsin muut pelaajat.

– Me haluamme nuorten pelaajien jäävän, mutta tämä on normaalia. He hyväksyvät sen yksi tai kaksi kautta, mutta kolmannella kaudella he haluavat pelata enemmän.

Palmer on ollut Chelsean tämän kauden tehokkain pelaaja tehtyään kaikki kilpailut mukaan lukien 12 maalia. Maalisyöttöjä on myös kertynyt yhdeksän kappaletta.

LUE MYÖS!