Roberto De Zerbi uskoo, ettei Brighton ollut valmis historiansa ensimmäisen kauteen europeleissä. Loukkaantumisongelmat ja suuret ottelumäärät ovat aiheuttaneet Valioliiga-seuralle ongelmia tämän kauden aikana.

Brightonin taival Eurooppa-liigassa on päättymässä neljännesvälieriin seuran hävittyä avausosan AS Roman vieraana peräti 0-4-numeroin. Valmentaja De Zerbin mielestä tilanteessa on ollut paljon käsiteltävää.

– On erilaista pelata yksi ottelu viikossa. Emme ole ehkä olleet valmiita siihen tai organisoineet kaikkea parhaalla mahdollisella tavalla, De Zerbi kommentoi lehdistölle.

– Se on erilaista siinä mielessä, että kuinka monta pelaajaa on otettava kokoonpanoon. Se on erilaista kaikessa mielestä lepopäivistä lääkintätiimin organisointiin. Me maksamme siitä suurta hintaa ja tällaista tappiota Roomassa on vaikea hyväksyä.

– Se on tuskallista minulle, seuralle ja pelaajille, mutta meidän on hyväksyttävä se, jotta voisimme oppia haluammeko kilpailla korkealla tasolla vai emme.

De Zerbi myönsi tehneensä virheitä kauden aikana peluutuksessaan.

– Tein virheitä tammikuusta maaliskuuhun. Käytin jokaisessa ottelussa JP van Heckeä, Lewis Dunkia, Billy Gilmouria, Pascal Grossia ja Igoria. Emme sitten olleet parhaassa kunnossa kauden kriittisellä hetkellä, Brighton-luotsi arvioi.

– Tämä on ensi sijaisesti minun vastuullani. On kuitenkin vaikeaa, jos meillä on kuukausittain viisi pelaajaa loukkaantuneena. Emme olle tottuneet pelaamaan näin monia otteluja.

Brighton kohtaa tänään Valioliigassa kotonaan Nottingham Forestin. Lokit majailee sarjataulukossa kymmenentenä kolmen pisteen päässä seitsemännestä sijasta.

LUE MYÖS!