Liverpool ja Manchester City kohtasivat sunnuntaina Anfieldilla odotetussa huippuottelussa.

Ottelu päättyi 1-1-tasapeliin. Tasapelin myötä Arsenal johtaa Valioliigaa. Arsenal on tasapisteissä Liverpoolin kanssa. Manchester City on pisteen päässä kaksikosta.

Avausjakso oli tasainen. Kummatkin loivat potentiaalisia maalipaikkoja, ja ottelun ensimmäinen maali syntyi puolen tunnin kohdalla. John Stones vei Manchester Cityn johtoon kulmapotkusta. Stones jäi vapaaksi etutolpalla ja puski pallon ohi Liverpool-vahti Caoimhín Kelleherin.

Toinen jakso oli lopulta ensimmäistä jaksoa tapahtumarikkaampi.

Liverpool sai rangaistuspotkun heti toisen jakson alussa. Manchester Cityn maalivahti Ederson kaatoi Darwin Núñezin boksin sisällä ja pallo vietiin pilkulle. Ederson loukkasi tilanteessa jalkansa, mutta jäi silti kentälle rangaistuspotkua varten. Alexis Mac Allister laukoi rangaistuspotkun varmasti maaliin, vaikka Ederson oli hyvin mukana.

Ederson joutui jättämään kentän hetki tasoituksen jälkeen. Manchester Cityn kakkosvahti Stefan Ortega otettiin joukkueen maalille. Ortega esiintyi edukseen toisella jaksolla.

Liverpool oli selvästi Manchester Cityn niskan päällä läpi jälkimmäisen puolikkaan. Liverpool onnistui pitämään pelin jatkuvasti Manchester Cityn kenttäpuoliskolla. Vierailla oli sen sijaan merkittäviä ongelmia laadukkaiden hyökkäyksien rakentamisessa ja Liverpoolin prässin purkamisessa. Luis Díaz pääsi muutamaan huippupaikkaan, mutta laitahyökkääjän viimeistely-yritykset jättivät toivomisen varaa.

Manchester Cityllä oli kuitenkin lisäajan alussa loistava maalipaikka. Jérémy Dokun laukaus pysähtyi kuitenkin tolppaan.

LUE MYÖS