Arsenalin manageri Mikel Arteta sanoo, että Manchester Cityn Pep Guardiola on ”ylivoimaisesti” maailman paras valmentaja.

Arteta, 42, jatkoi heti peliuransa päätyttyä Cityyn, jossa hän toimi reilut kolme vuotta Guardiolan, 53, apuvalmentajana, kunnes siirtyi Arsenalin peräsimeen marraskuussa 2019.

Tykkimiesten managerilla on luonnollisesti pitkä matka maanmiehensä saavutuksiin, mutta Arsenal on Artetan johdolla taistelemassa jo toista kautta peräkkäin Cityn kanssa Valioliigan mestaruudesta.

– Mielestäni hän on maailman paras valmentaja, ylivoimaisesti, sanoi Arteta Athleticin mukaan.

– Hänen intohimonsa tätä lajia kohtaan, älykkyys, jolla hän käsittelee joukkuetta ja seuraansa, ja kuinka vaativa hän on…

– Hänellä on kulissien takana uskomaton työmoraali, jota ihmiset eivät näe. Hän on onnistunut tekemään sen kolmessa eri seurassa (Barcelona, Bayern München, City) eliittitasolla joka kausi, ja se on valtava ominaisuus.

Manchester City isännöi Arsenalia sunnuntaina Valioliigan 29. kierroksella. Viikonloppuun lähdettäessä sarjakärki Arsenal on tasapisteissä Liverpoolin kanssa ja City on kaksikkoa pisteen perässä.

LUE MYÖS!