FA Cupin 3. kierroksen kolmanneksi viimeisessä ottelussa (pl. uusintaottelut) vastakkain asettuivat saman kaupungin Liverpool ja Everton. Vaikka suosikin asema vieritettiin ottelun alla Evertonille, ei se päässyt vieläkään punakauhustaan. Tästä piti huolen Liverpoolin oma poika Curtis Jones, joka viimeisteli pelin ainoan maalin.

Joukkueiden managerit Jürgen Klopp ja Carlo Ancelotti lähestyivät ottelua hyvin eri tavoin. Liverpool tarttui tilaisuuteen lepuuttaa avainpelaajiaan ja jätti kokonaan kokoonpanon ulkopuolelle muun muassa Virgil Van Dijkin, Trent Alexander-Arnoldin, Andrew Robertsonin, Roberto Firminon ja Mohamed Salah’n.

Liverpoolin kokoonpanossa oli kaikkiaan kymmenen alle 23-vuotiasta pelaajaa, ja avauksessa kolme alle 20-vuotiasta. Everton pelasi puolestaan käytännössä parhaalla kokoonpanollaan.

SCOUTED

@scoutedftbl
Liverpool have named 10 under-23 players in today's Merseyside Derby squad:

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Rhian Brewster
🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Harvey Elliott
🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Joe Gomez
🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Curtis Jones
🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Nat Phillips
🇫🇷 Yasser Larouci
🇮🇪 Caoimhin Kelleher
🇳🇱 Ki-Jana Hoever
🇪🇸 Pedro Chirivella
🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿 Neco Williams

Six starters; four subs.

Liverpoolin miehistö nuoreni entisestään, kun James Milner joutui vaihtoon jo 9. minuutilla luultavasti takareisivamman vuoksi. Milnerin korvasi keskiviikkona 19 vuotta täyttänyt ranskalainen Yasser Larouci, joka suoritti debyyttinsä Liverpoolin edustusjoukkueessa.

Everton aloitti pelin terävämmin ja puhkoi Liverpoolin nuoren puolustuksen pariin otteeseen. Maalivahti Adrianin pari mallikasta torjuntaa ja Evertonin hyökkääjien epätarkka viimeistely pitivät kuitenkin numerot tasoissa. Ottelun edetessä Liverpoolkin pääsi peliin mukaan, vaikka vierasjoukkue olikin avausjaksolla lähempänä maalintekoa.

Vaikka Evertonilla olikin nimellinen materiaaliylivoima puolellaan, ei se saanut toisella jaksolla luotua juuri minkäänlaisia paikkoja. Liverpoolin reservimiehistökin sen sijaan näytti omaksuneen hyvin Jürgen Kloppin opit, ja piti sinipaidat kurissa ja nuhteessa.

70. minuutilla Anfield sitten räjähti raivokkaaseen huutomyrskyyn. 18-vuotias Liverpoolin oma poika, koko uransa samaa seuraa edustanut Curtis Jones pelasi pienen seinän Divock Origin kanssa ja antoi palaa. Jones ampui rangaistusalueen nurkasta upean kierteisen laukauksen aivan takaylänurkkaan ja riman kautta maaliin. Juurikaan paremmin ei tuota laukausta olisi voinut suorittaa. Everton-vahti Jordan Pickford oli voimaton.

James Pearce

@JamesPearceLFC
What a moment for the lifelong #LFC fan who grew up in the city centre. Stunning from Curtis Jones. Anfield goes wild.

OptaJoe

@OptaJoe
18 - Aged 18 years and 340 days, Curtis Jones is Liverpool's youngest goalscorer in a Merseyside derby since Robbie Fowler (18y 338d) in the Premier League in March 1994. Hero. #FACup

Enempää maaleja ei nähty, ja niinpä Evertonista tuli neljäs FA Cupista pudonnut valioliigaseura. Yhtään enempää ei Everton ansainnutkaan, sillä niin vaisun ja haluttoman kuvan itsestään se toisella puoliajalla jätti.

Vaikka Liverpool antoi runsaasti tasoitusta kokoonpanorintamalla, ei Everton onnistunut vieläkään saamaan ensimmäistä voittoaan paikallisvastustajastaan sitten vuoden 2010. Viimeisestä voitosta Anfieldilla on vielä pidempi aika: viimeksi Liverpool taipui Evertonille kotonaan vuonna 1999.