Southamptonin taival FA Cupissa tuli keskiviikkona päätökseen, kun se hävisi neljännen kierroksen uusintaottelussa Tottenhamille 2-3 (lue otteluraportti)

Tappiota suuremmaksi huoleksi Saintsille koitui keskikenttäpelaaja James Ward-Prowsen avausjakson loukkaantuminen. Hän sai nappulakengästä ikävän osuman polveensa, kun hän ryntäsi estämään Ryan Sessegnonin purkua.

Ward-Prowse, 25, kaatui tuskaisena maahan ja kanssapelaajat tulivat seuraamaan hänen tilannettaan kauhistuneina. Sessegnon oli selvästi järkyttynyt, vaikka osuma polveen oli tahaton. Southamptonin hyökkääjän Shane Longin hyytävä reaktio välittyi kotikatsojillekin kenttämikrofonin kautta.

– Vittu sentään! Hänen luunsa näkyy! huudahti Long Daily Mailin mukaan.

Ward-Prowsille annettiin happea ja hänet kannettiin kentältä paareilla pois.

Southamptonin käskyttäjällä Ralph Hasenhüttlillä oli kuitenkin ottelun jälkeen huojentavia uutisia avainpelaajastaan.

– Olen iloinen, että loukkaantuminen ei ole niin paha. Se vaikuttaisi olevan vain haava polvessa, kommentoi itävaltalaisluotsi Sky Sportsin mukaan.

– Se olisi ollut huonoin asia minulle, jos olisimme hävinneet pelin ja menettäneet hänet pitkäksi aikaa.

– Olen tyytyväinen, että siinä ei käynyt huonommin. En ole varma, kauanko siinä [toipumisessa] menee, mutta ei ainakaan yhtä kauan kuin nivelsidevammassa tai vastaavassa.

Ward-Prowse on pelannut tällä kaudella Southamptonin jokaisessa ottelussa ja toiminut kolmesti myös joukkueen kapteenina. Hän on edustanut Saintsia yhtäjaksoisesti kahdeksanvuotiaasta lähtien.

Tottenhamin päävalmentaja José Mourinho sanoi, että Southampton oli joukkueista parempi, mutta Hasenhüttliä kollegan kauniit sanat eivät tappion jälkeen pitkään lämmittäneet.

– Se ei riitä, että me hallitsemme peliä. Meidän on käytettävä paikkamme hyväksi, siinä meillä riittää opittavaa. Lopussa emme puolustaneet enää niin hyvin. He osoittivat laatunsa juuri sillä hetkellä ja tekivät maalin, jolla he voittivat ottelun.

– Cupissa kyse on vain voitosta tai tappiosta.

– En ole tyytyväinen tänään.