Liverpoolin managerilla Jürgen Kloppilla oli keskiviikkona syitä olla tyytyväinen. Hänen joukkueensa voitti Evertonin paikallistaistossa 5-2 ja hän sai samalla lepuutettua joitain avainpelaajiaan (lue otteluraportti).

Klopp teki viisi muutosta kokoonpanoonsa jättäen muun muassa hyökkäyspään tähdet Mohamed Salahin ja Roberto Firminon vaihtopenkille. Firmino tuli reiluksi vartiksi kentälle ja syötti Liverpoolin viidennen maalin, Salah sai huilata koko pelin.

Näytönpaikkansa saivat muun muassa Adam Lallana, Xherdan Shaqiri ja Divock Origi. Kolmikko oli pelannut ennen keskiviikkoa yhteensä alle tuhat minuuttia tällä kaudella, mutta kaikki esiintyivät edukseen.

Ensimmäistä kertaa avaukseen kuluvalla kaudella päässyt Shaqiri teki yhden maalin ja Origi osui kahdesti.

Adam Lallana (vas.) urakoi Liverpoolin keskikentällä 72 minuuttia. Kuva: Getty Images

Liverpoolilla on tulevina viikkoina paljon pelejä edessä, mutta moni yllättyi, kun Klopp lähti kierrättämään pakkaansa juuri Merseysiden derbyssä. Hän tiesi kuitenkin, mitä teki.

– Me teimme viisi muutosta. Puhun paljon joukkueemme laadusta, joten minun on ajoittain näytettävä, mistä puhun, sanoi Klopp Sky Sportsin mukaan.

– Pojille voi antaa vastuuta ja heidän on näytettävä, mihin heistä on, mikä on uskomatonta.

– Divockin maali, Sadion (Mané) syötöt, Shaqin kaikki, Adam Lallana oli joka paikassa, ja hänellä oli niin monia hyviä hetkiä.

– He ovat fantastisia jalkapalloilijoita. Sanoin ennen kauden alkua, että joukkueessa ei ole ketään, joka ei olisi loistava jalkapalloilija.

Sveitsin maajoukkuetähti Shaqiri oli viimeksi pelannut täydet minuutit Valioliigassa viime vuoden joulukuussa, joten hänellä riitti latausta peliin, jos paikallistaisto sitä yhtään enempää edes kaipasi.

– Olen tietysti todella onnellinen. Varsinkin, koska pelasimme Evertonia vastaan, tämä on iso derby. Olin onnellinen, kun sain tietää pelaavani ja halusin tehdä osani voiton eteen. Olen tehnyt kovaa töitä palatakseni [kokoonpanoon]. Minulla on hyvä ja tuore olo. Toivottavasti pystyn auttamaan joukkuetta jatkossakin, kommentoi Shaqiri BBC:lle.

– Minusta luotamme toisiimme paljon. Sillä ei ole väliä, miten pelaamme. Muutimme tälle viikolle formaatiota hieman, joten se oli uutta. Joidenkin pelaajien ei ollut helppoa tulla tähän peliin, mutta me onnistuimme todella hyvin. Tämä oli todella hyvä voitto. Nyt on paljon pelejä edessä, joten meidän on pysyteltävä kärjessä.

Luottotoppari Virgil van Dijk kiitteli pelaajia, jotka ottivat kaiken irti kiven alla olleista minuuteistaan.

– He olivat fantastisia, ja se oli hyvä nähdä. Tarvitsemme kaikkia tämän pitkän kauden aikana. Meidän on käytettävä kaikkia ja he kaikki vastasivat haasteeseen.

Divock Origi pääsi keskiviikkona seitsemättä kertaa tällä kaudella avauskokoonpanoon. Kuva: Getty Images

Van Dijk nosti erityisesti esiin belgialaishyökkääjä Origin, joka onnistui maalinteossa kahdesti ja oli jatkuvasti muutenkin vaarallinen. Origi itse kiitteli joukkuekavereitaan hyvästä tarjoilusta.

– Me nautimme joukkueena pelaamisesta. Rakastamme sitä, että saamme pelata Liverpoolissa. Manageri osoitti luottamuksensa minuun ja minä yritin näyttää, että olen sen arvoinen. Tämä oli tärkeä ja erityinen ottelu.

– Yksi aseistamme on mennä linjan taakse, ja minä sain loistavaa tarjoilua. Me tiedämme, että meillä on mahtava joukkue ja meidän on oltava parhaimmillamme. Jokainen yksilö on tärkeä.