Manchester City on ilmoittanut verkkosivuillaan tehneensä sopimuksen FC Porton puolustajan Eliaquim Mangalan kanssa. 23-vuotias ranskalainen on joukkueen kuudes kesähankinta. Mangala pukee Etihadilla päällensä numeron 20.

– City on Euroopan huippuseuroja. Tärkeintä oli jättää Porto jatkaakseni kehitystäni. Haluan voittaa mestaruuksia ja olen täällä kunnianhimoni vuoksi.

Fernandon pelaaminen täällä on myös hienoa asia, sillä pelasin hänen kanssaan Portossa. Tunnen myös muita pelaajia seurasta, kuten Bacary Sagnan, Samir Nasrin ja Gäel Clichyn.

City-manageri Manuel Pellegrini oli tyytyväinen uuteen hankintaansa.

– Mangala on mielestäni jo nyt hyvä pelaaja. Häneltä löytyy hyvät fyysiset, tekniset ja taktiset taidot kehittyä yhdeksi maailman parhaista puolustajista. Uskon Eliaquimin olevan pelaaja, joka tulee fyysisyytensä pelinlukutaitojensa ja pallonhallintansa ansiosta tekemään heti vaikutuksen Valioliigassa.

Mangala edusti Portoa kolmen kauden ajan. Ranskalainen pelasi kaikki kilpailut mukaanlukien yhteensä 92 ottelua portugalilaisseuran paidassa ja teki 13 maalia. Mangala voitti Portossa kahdesti Primeira Ligan mestaruuden.

Toimittajan sana

Mangala tuo monipuolisuutta Cityn puolustukseen. Ranskalainen pystyy pelaamaan topparin lisäksi myös vasemman laitapuolustajan paikalla. Mangala tunnetaan fyysisestä pelityylistään ja oikea-aikaisista syötönkatkoistaan. Cityssä ranskalainen löytänee paikkansa avauksen topparina Vincent Kompanyn rinnalla.