Yksi aikakausi päättyi, kun oman sukupolvensa suurimpiin englantilaispelaajiin kuuluva Frank Lampard ilmoitti lopettamispäätöksestään. Chelseaa pitkään edustanut legendaarinen keskikenttäpelaaja julkaisi myös Instagram-tilillään pitkän jäähyväiskirjoituksen. Me tarjoamme nyt sen suomennettuna sanasta sanaan.

– Olen päättänyt 21 mahtavan vuoden jälkeen, että nyt on aika päättää urani ammattijalkapalloilijana. Olen saanut lukuisia jännittäviä tarjouksia jatkaa niin kotimaassa kuin ulkomailla. Nyt tunnen kuitenkin 38-vuotiaana olevan aika aloittaa uusi luku elämässä. Olen todella ylpeä voittamistani pokaaleista, maajoukkueeni edustamisesta yli 100 ottelussa ja yli 300 maalin tekemisestä.

– Minulla on monia ihmisiä, joita haluan kiittää. Kiitän vanhempiani kovan työn, omistautumisen ja ammattimaisuuden arvojen opettamisesta. Olen kantanut niitä kaikessa mitä teen. Olen ikuisesti kiitollinen perheeni tuesta vaimolleni Christinalle ja tyttärilleni Lunalle ja Islalle. Se mitä olette antaneet minulle kentän ulkopuolella on aina ollut voimavarani. Rakastan teitä kaikkia todella paljon.

– Kiitän myös ystäviäni ja omaa joukkuettani, jotka ovat aina olleet takanani. Haluan kiittää mahtavia joukkuetovereitani, valmentajia, managereita ja huoltoryhmää, joiden kanssa minulla on ollut etu työskennellä.

– Kunnioitan myös entisiä seurojani. Ensin West Hamia, joka antoi minulle vuonna 1996 liigadebyyttini. Kiitän ihmisiä, jotka uskoivat minuun nuorena. Viimeisimpinä olivat Manchester City ja NYCFC. Nautin todella viimeisistä vuosistani näissä kahdessa seurassa ja arvostan City Football Groupilta ja molempien kannattajlta saamaani tukea.

– Tietenkin suurin osa sydämestäni kuuluu Chelsealle. Seuralle, joka on antanut minulle monia hienoja muistoja. En ikinä unohda heidän minulle antamaa mahdollisuutta ja meidän yhdessä saavuttamaa menestystä. On mahdotonta kiittää erillisesti jokaista ihmistä, jotka auttoivat minua täällä 13 vuoden aikana. Voin vain sanoa olevani kiitollinen kaikille liittymispäivästäni nykyhetkeen. Chelsean kannattajat antoivat minulle ja joukkuetovereilleni uskomattoman tuen. Heidän intohimonsa ja nälkänsä ajoi minua antamaan parhaani vuosi toisensa jälkeen.

– Odotan myös FA:lta saamaani mahdollisuutta opiskella valmentajanlisenssini. Odotan mahdollisuuksia kentän ulkopuolella, joita tämä päätös tuo tullessaan.