Mikel Arteta puolustaa edelleen Kai Havertzia. Saksan maajoukkuepelaaja on jäänyt neljässä ensimmäisessä Arsenal-ottelussaan ilman maalia.

Havertz oli lähellä hankkia Arsenalille rangaistuspotkun sunnuntain ottelussa Manchester Unitedia vastaan, mutta tuomio kumottiin VAR-tarkastuksen jälkeen. Chelseasta kesällä saapunut keskikenttäpelaaja hukkasi myös hyvän maalipaikan avauspuoliskolla.

Arsenal voitti ottelun lopulta 3-1-lukemin. Arteta vertasi Havertzin vaikeuksia vaimonsa sydämen valloittamiseen pariskunnan suhteen alussa.

– Sanoin hänelle eilen, että asiat voivat olla aluksi vaikeita. Kun tapasin vaimoni, hänen valloittamisensa oli aluksi vaikeaa. Yritin laittaa viestiä hänelle toistuvasti. Sitten hän vihdoin vastasi meidän voivan olla yhdessä ja siitä tuli kaunista, Arteta vertaili Sky Sportsille.

Arsenalin voittomaalin sunnuntaina tehnyt Declan Rice keräsi päävalmentaja Artetalta suuret kehut. Maali oli West Hamista 105 miljoonan punna siirrossa saapuneen keskikenttäpelaajan ensimmäinen Tykkimiehissä.

– Hän oli pohjapelaajana hyvin dominoiva ja tarjosi meille sen taianomaisen hetken, joka vei meidät voittoon. Hän on hieno poika. Hän vaatii paljon itseltään ja muilta, mutta heittää vitsiä nöyrästi muiden ympärillä, Arteta kehui.

– Kun näkee hänen teknisyytensä näissä paikoissa. Hän laukoo kaukaa molemmilla jaloillaan ja ajoittaa juoksunsa. Pelipaikkaa rajoittaa hänen maalimääräänsä, mutta hänellä on kyky tehdä niitä.

LUE MYÖS!