Valioliiga palaa pieneltä, viikon mittaiselta tauolta. Joukkueet ovat pelanneet omat cup-ottelunsa, ja sen myötä peliviikko 21 saapuu managerien luokse. Tässä tekstissä käsitellään peliviikkoa 20, Son Heung-minin ja Mohamed Salahin poissaoloa, Liverpoolia, Erling Haalandia, Ivan Toneyn paluuta, kapteeniutta, toimituksen joukkuetta sekä sen pärjäämistä.

Peliviikko 20

Chelsea voitti Lutonin 3-2 Cole Palmerin tehtaillessa tehot 2+1. Liverpool voitti Newcastlen maali-iloittelussa, joka päättyi lopulta lukemin 4-2. Salah keräsi Palmerin tapaan tehot 2+1 vaikka epäonnistui rangaistuspotkussa. Tottenham voitti Bournemouthin kotonaan 3-1, ja Son maalasi kerran.

Son ja Salah

Sekä Salah että Son lähtevät edustamaan maajoukkueitaan useiden muiden valioliigatähtien tavoin. Useamman managerin omistaessa kummankin keskikenttäpelaajan on aika miettiä mahdollisia korvaajia. Alta löytyvät todennäköisyydet, milloin sekä Son että Salah ovat seurajoukkueidensa käytettävissä.

Molempien tähtien penkittäminen ei tule kysymykseen, sillä molemmat yhdessä sitovat liikaa managerin varoja pelaajiin, jotka eivät pelaa useampaan peliviikkoon. Jarrod Bowenin loukkaantuminen rajaa yhden varman korvaajan pois listalta. Palmer on selkeä valinta jokaiselle managerille, joka ei vielä omista Chelsean tähteä. Palmer on varma avauskokoonpanon pelaaja, ja vastaa joukkueensa rangaistuspotkuista.

Muita vaihtoehtoja ovat Richarlison (£6,9m), Pascal Gross (£6,4m) ja Phil Foden (£7,9m). Richarlisonin suorituksiin ja peliaikaan voivat vaikuttaa Sonin poissaolo sekä Timo Wernerin saapuminen joukkueeseen. Gross näyttää erinomaiselta vaihtoehdolta, ja Brightonin lähiaikojen otteluohjelma on kaiken lisäksi suotuisa. Foden on ollut erinomaisessa vireessä, mutta Haalandin ja Kevin de Bruynen paluun myötä Foden joutunee väistymään kymppipaikalta.

Liverpool

Trent Alexander-Arnold on löytänyt tiensä useamman managerin joukkueeseen erinomaisten esitystensä myötä. Liverpoolin varakapteeni on kuitenkin arvioiden mukaan muutaman viikon sivussa. Selkeitä vaihtoehtoja korvaajaksi ovat Pervis Estupiñán, Pedro Porro ja Malo Gusto. Kaikki vaihtoehdot ovat hyökkääviä ja kykenevät hyökkäyspään tehoihin.

Sekä Salahin että TAA:n ollessa poissa herää kysymys, ovatko muut Liverpoolin pelaajat enää niin houkuttelevia. Vaihtoehdot kuten Cody Gakpo, Diogo Jota ja Darwin Núñez voivat kärsiä siitä, kun joukkueen molemmat tähdet ovat poissa. Lisäksi hyökkäyksen rotaatio vaikeuttaa peliajan arvioimista, mikä vähentää pelaajien viehättävyyttä monen managerin silmissä.

On kuitenkin huomioitavaa, että Liverpool saa mahdollisen tuplapeliviikon itselleen peliviikolla 25. Tämä tarjoaa managereille mahdollisuuden olla myymättä Alexander-Arnoldia. Yksi vaihtoehto on penkittää Alexander-Arnold ja odottaa, että englantilainen pääsee takaisin pelikuntoon. Salah tarjoaa samanlaisen vaihtoehdon, jos joukkueen penkki ja siirtostrategia sen sallivat.

Erling Haaland

Haalandin paluu kentille lähestyy, mutta onko se sitten tällä vai seuraavalla peliviikolla, on kysymys, johon managerit miettivät kuumeisesti vastausta. Norjalainen ei ollut kokoonpanossa, kun Manchester City murjoi sunnuntaina Huddersfieldin 5-0 FA Cupissa. Pep Guardiola ei ole antanut Haalandin pelikunnosta uutta päivitystä, mikä voi tarkoittaa, että Haaland voisi olla käytettävissä jo tällä peliviikolla, kun City kohtaa vieraissa Newcastlen.

Norjalaisen tuominen joukkueeseen ei kuitenkaan välttämättä ole vielä tällä viikolla prioriteetti. Vaikka Newcastle on alisuorittanut viime viikkoina, ja joukkueen puolustus on näyttänyt heikolta, ei Haalandin pelaaminen ole varmaa. Bowenin ja Alexander-Arnoldin loukkaantumisten sekä Sonin ja Salahin lähdön myötä managerit voivat mitä todennäköisimmin siirtää Haalandin hankintaa vielä viikolla eteenpäin, ja keskittyä nykyisen joukkueensa ongelmiin.

Ivan Toney

Brentfordin talismaani, Ivan Toney, on kärsinyt pelikieltonsa ja tekee mitä todennäköisimmin esiintymisensä kentällä Brentfordin kohdatessa Nottingham Forestin. Toneyn hintalappu, £7,9m, ei ole halpa, mutta se ei myöskään ole liian kallis, varsinkaan jos Toney pääsee nopeasti takaisin viime kauden tasolleen. 

Kärkeä ei kuitenkaan kannata hankkia välittömästi joukkueeseen. Englantilainen saapuu alisuorittavaan Brentfordiin, joka pelaa tällä hetkellä ilman Bryan Mbeumoa. Toney on ollut pelikiellostaan huolimatta jatkuvasti siirtohuhujen kohteena, eikä ole ollenkaan varmaa, että Toney edustaa Brentfordia vielä siirtoikkunan päätyttyä.

Kapteeni

Haalandin pelikunnon ollessa epävarma, ja Sonin sekä Salahin lähdettyä keskustelu kapteeninnauhasta on mielenkiintoinen. Bukayo Sakan pisteodottama on 5,8 pistettä, mikä on peliviikon korkein lukema. Arsenal kohtaa kotonaan Crystal Palacen.

Arsenalin viime viikkojen vire on kuitenkin ollut huono, mikä voi herättää epäilyksiä Sakan valitsemisesta. Toinen vaihtoehto on Cole Palmer, jonka pisteodottama on 5,4 pistettä. Chelsea kohtaa kotonaan Fulhamin, ja Palmer on ollut erinomaisessa vireessä pelatessaan Chelsean paidassa.

Joukkueen pärjääminen

Toimituksen joukkue onnistui vihreän nuolen saamisessa peliviikolta 20, ja joukkueen sijoitus paranee huomattavasti erinomaisen peliviikon jälkeen. Toimituksen joukkue keräsi 95 pistettä keskiarvon ollessa 59 pistettä.

Toimituksen joukkue

Toimituksen joukkue ryhmittyy peliviikolle 21 yhden ilmaisen vaihtotapahtuman kera. Yksi vaihto on jo suoritettu, kun Son saa tehdä tilaa Brightonin Pascal Grossille. Kapteeninnauhan saa käteensä Saka. 

Salah on vielä kirjoitushetkellä joukkueessa, mutta egyptiläinen saa todennäköisesti väistyä joukkueesta ennen siirotakarajaa. Mikäli Manchester Cityn joukkueesta saadaan ennenaikaisia uutisia, Salah voi vaihtua Fodeniin. Richarlison on Fodenin tapaan harkinnassa. Yksi vaihtoehto olisi penkittää Salah ja toivoa, että Egypti putoaisi mahdollisimman nopeasti Afrikan mestaruusturnauksesta. Joukkueen penkki ei kuitenkaan todennäköisesti kestä sitä, ja onkin todennäköistä, että Salah myydään ennen siirtotakarajaa.

Iisakki Lehtonen

LUE MYÖS