Tänään, perjantaina, käynnistyy viimein Valioliigan kausi 2019-2020. Heti sesongin alkajaisiksi päästään jännittämään, miten Teemu Pukki ja kumppanit vastaavat Englannin pääsarjan haasteisiin, kun Norwich vierailee Liverpoolin luona Anfieldilla. Ottelu alkaa kello 22.00, mutta Viasatin ja ViaPlayn studiossa lähetys käynnistyy jo tuntia aiemmin.

Valioliiga.com on koonnut alkavasta kaudesta todella kattavan ennakkopaketin. Sivustoltamme löydät laajan esittelyn jokaisesta joukkueesta, TOP-listauksia, tietoa kesän kaikista pelaajasiirroista ja paljon muuta.

Tähän artikkeliin olemme koonneet pikakatsauksen ennakkopakettiimme.

Arvio sijoituksista

Pääset lukemaan joukkueen ennakon klikkaamalla kyseisen joukkueen nimeä.

1. Manchester City
2. Liverpool
3. Tottenham
4. Arsenal
5. Manchester United
6. Everton
7. Chelsea
8. Wolverhampton
9. Leicester
10. West Ham
11. Watford
12. Southampton
13. Bournemouth
14. Burnley
15. Crystal Palace
16. Aston Villa
17. Norwich
18. Brighton
19. Newcastle
20. Sheffield United

TOP-listaukset

Valioliiga on täynnä laadukkaita pelaajia, ja lisää tulee joka vuosi. Maailman tasokkaimman sarjan parhaistakin pelaajista erottuu kuitenkin edukseen eliittijoukko, joka edustaa kaikista kirkkainta kärkeä.

Jokaisena kautena on myös tapana, että suuren yleisön tietoisuuteen nousee uusia pelaajia, jotka pääsevät esitystensä ansioista ensimmäistä kertaa isoihin otsikoihin.

Siksi olemme koonneet listauksen jokaisen pelipaikan parhaista pelaajista sekä alkavan kauden mahdollisista läpimurtopelaajista.

Pääset lukemaan jokaisen listauksen linkkiä klikkaamalla.

TOP 5 – Potentiaaliset maalikuninkaat

Viime kaudella maalikuninkaan titteli jaettiin kolmen pelaajan kesken, kun Mohamed Salah, Sadio Mané ja Pierre-Emerick Aubameyang osuivat 22 kertaa. Olisiko tällä kaudella taas Harry Kanen vuoro?

TOP 5 – Maalivahdit

Hyvä maalivahti voi olla ratkaiseva tekijä mestaruus- tai putoamistaistossa. Parhaat veräjänvartijat eivät aina löydykään sarjan kärkinipuista, vaikka luonnollisesti sielläkin liimanäppejä riittää. Viime vuonna Liverpooliin siirtynyt Alisson Becker nousi heti debyyttisesongillaan Valioliigassa pelipaikkansa kyvykkäimmäksi edustajaksi. Löytyykö hänelle tällä kaudella haastajaa?

TOP 5 – Läpimurtopelaajat

Aaron Wan-Bissaka, David Brooks, Trent Alexander-Arnold, Dele Alli… Siinä vain muutamia pelaajia, jotka ovat tehneet läpimurtonsa viime vuosina Valioliigassa.

Läpimurtopelaajaksi mielletään yleensä nuori pelaaja, joka nousee ehkäpä vastoin odotuksia tai hieman yllättäen joukkueensa vakiokalustoon tai koko sarjan parhaimmistoon. Läpimurtopelaaja voi kuitenkin olla myös iäkkäämpi pelaaja, joka nousee ensimmäistä kertaa toden teolla parrasvaloihin. Voiko Teemu Pukki olla Valioliigan tämän kauden läpimurtopelaaja?

TOP 5 – Topparit

Harry Maguiresta tuli tänä kesänä maailman kallein puolustaja, kun hän siirtyi Leicesteristä Manchester Unitediin 80 miljoonan punnan kaupassa. Ennätyksen edellinen haltija, Liverpoolin Virgil van Dijk on ollut kuitenkin jo tovin täysin omalla tasollaan. Jatkuuko sama myös tällä kaudella?

TOP 5 – Laitapuolustajat

Jamie Carragher veisteli muutama vuosi sitten, että ”kukaan ei halua isona olla Gary Neville”. Tuo väittämä ei kuitenkaan – ainakaan enää – todellakaan pidä paikkaansa.

Jokainen nuorikin Valioliigan seuraaja tietää, että Andrew Robertson ja Trent Alexander-Arnold ovat yhtä tärkeitä pelaajia Liverpoolille kuin joukkueen hyökkäyksen tähtitrio ja lähes yhtä valovoimaisia tähtiä.

Robertson ja Alexander-Arnold löytyvätkin listauksemme kärkipäästä.

TOP 5 – Keskikenttäpelaajat

Leicesterin James Maddison pelasi viime kaudella ensimmäisen sesonkinsa Valioliigassa, mutta hän ansaitsee jo paikan tältä listalta.

Kärkisijat menevät kuitenkin Chelsealle ja Manchester Citylle.

TOP 5 – Laitahyökkääjät

Laitahyökkääjien suoritukset ovat usein nopeita ja näyttäviä. Parhaiden laitahyökkääjien suoritukset ovat lisäksi tehokkaita.

Eden Hazard oli monena kautena selkeä ykkönen tähän kategoriaan, mutta nyt on La Ligan ystävien vuoro nauttia belgialaisen otteista.

Manchester City ja Liverpool ovat vahvoilla myös tässä listauksessa, mutta mukaan mahtuu myös pari taituria keskikastista.

Ensimmäisen kierroksen ottelut

Perjantai:

22:00
Liverpool-Norwich (Viasat)

Lauantai:

14:30
West Ham United-Manchester City (Viasat)

17:00
AFC Bournemouth-Sheffield United
Burnley-Southampton
Crystal Palace-Everton (Viasat)
Watford-Brighton & Hove Albion

19:30
Tottenham Hotspur-Aston Villa (Viasat)

Sunnuntai:

16:00
Leicester City-Wolverhampton Wanderers
Newcastle United-Arsenal (Viasat)

18:30
Manchester United-Chelsea (Viasat)

LUE MYÖS: Tätä uusi maalipotkusääntö tarkoittaa käytännössä – nämäkin säännöt astuvat voimaan Valioliigassa

LÖYDÄT ENNAKKOPAKETTIMME KOKONAISUUDESSAAN TÄMÄN LINKIN TAKAA.