Manchester Unitedin päävalmentaja Erik ten Hag sanoo, että kentän ulkopuoliset asiat ovat vaikuttaneet laitahyökkääjä Antonyn otteisiin viheriöllä.

Suur-Manchesterin poliisi ja Brasilian viranomaiset tutkivat yhä Antonya, 23, hänen entisen kumppaninsa Gabriela Cavallinin väitettyä, että pelaaja pahoinpiteli häntä useaan otteeseen kesäkuun 2022 ja toukokuun 2023 välisenä aikana.

Antony on kiistänyt kaikki häntä vastaan esitetyt syytökset. United myönsi syyskuussa brassilaiturille vapaata syytösten käsittelemiseksi, ja hän oli kolmen viikon poissaolon aikana sivussa viidestä ottelusta.

Manchester United hankki Antonyn kesällä 2022 Ajaxista 95 miljoonalla eurolla. Iso hinta toi mukanaan isot odotukset, eikä Antony ole vielä vastannut niihin, varsinkaan tällä kaudella. Brassilaituri on pelannut kuluvalla sesongila 21 ottelua, mutta hänelle ei ole kirjattu vielä yhtään osumaa tai maalisyöttöä.

– Mielestäni se on hyvin yksinkertaista. Uskon, että hänen kentän ulkopuoliset ongelmat estävät häntä pelaamasta [omalla tasollaan], kommentoi ten Hag Athleticin mukaan.

– Ensimmäisenä vuonna hän oli kunnossa, pre-seasonilla hän oli erittäin hyvässä kunnossa, neljä ensimmäistä peliä hän oli erittäin hyvä. Mutta poissaolostaan lähtien hän ei ole ollut sillä tasolla, jota odotamme häneltä. Hän pystyy paljon parempaan.

Ten Hag sanoi, että Antony kykenee kyllä pelaamaan tehokkaasti. Hollantilaisluotsi viittasi pelaajan vuosiin Ajaxissa, jossa Antony tehtaili viimeisellä kaudellaan 12 osumaa ja 10 maalisyöttöä.

– Hän oli erittäin tehokas siellä ja myös Mestarien liigassa. Joten olen varma, että hän pystyy siihen – tärkeisiin ratkaisuihin, avainsyöttöihin, keskityksiin, maalintekoon.

– Hän oli Ajaxissa todella tehokas ja hänen pitäisi palata sille tasolle, mutta Valioliiga on vaikeampi sarja ja hän pystyy siihen.

Linkki twiittiin.

Viaplay näyttää Valioliigan ottelut.