Tammikuun siirtoikkuna on virallisesti auennut tänään sunnuntaina. Moni Valioliigan suurseura etsii talvella pelattujen MM-kisojen jälkeen vahvistuksia miehistöönsä.

Liverpool on jo toiminut nopeasti ja yllättävästi hollantilaishyökkääjä Cody Gakpon kohdalla, kun taas Manchester United etsii korvaajaa Cristiano Ronaldolle. Miten Arsenal aikoo puolestaan varautua puolustamaan sarjataulukon piikkipaikkaansa ja Chelsea kampeamaan takaisin TOP4:n joukkoon?

Tässä laaja oppaamme siitä, millaisten siirtotavoitteiden ja -huhujen saattelemana Valioliigan suurseurat lähtevät tammikuun siirtoikkunaan.

ARSENAL

siirtohuhut-gunners

Todennäköisin hankinta

Mykhaylo Mudryk

Arsenal on ollut näkyvästi Shakhtar Donetskin sähäkkään laitahyökkääjän perässä.

Tykkimiehet avasivat pelin 65 miljoonan euron tarjouksella, josta ukrainalaisseura kuitenkin kieltäytyi. Shakhtarin seurapomo on vahvistanut neuvotteluiden jatkuvan, mutta saadakseen siirron maaliin, on Arsenalin korotettava tarjoustaan lähemmäs 21-vuotiaalle asetettua 100 miljoonan euron hintalappua.

Muryk on itse vihjaillut olevansa kiinnostunut siirrosta Arsenaliin sosiaalisessa mediassa, joten henkilökohtaisten ehtojen ei pitäisi koitua ongelmaksi.

Mahdolliset lisävahvistukset

Mudrykin lopullinen siirtosumma varmasti määrittää, kuinka paljon Arsenalilla on varaa käyttää mahdollisiin lisävahvistuksiin tammikuun siirtoikkunassa.

Mikel Arteta on kuitenkin vahvistanut, ettei Valioliigan mestaruutta jahtaavalla joukkueella ole varaa säästellä. The Timesin mukaan espanjalaisluotsi yrittää hankkia uuden laitahyökkääjän lisäksi keskikenttäpelaajan sekä mahdollisesti vasemman puolen topparin.

Arsenal yritti hankkia Douglas Luizin Aston Villasta kesän siirtoikkunan viimeisenä päivänä ja voisi mahdollisesti herättää tilanteen uudelleen henkiin. Brasilialaisen lisäksi Valioliigaan hamuavaa Adrien Rabiotia ja Leicesterin belgialaistähti Youri Tielemansia on yhdistetty Emirates Stadiumille. Brightonin Alexis Mac Allister kiinnostaa loistavien MM-kisaotteidensa jälkeen myös laajalla rintamalla.

Huhutut lähtijät

Mestaruuskandidaatiksi varsin niukalla miehistöllä operoivalla Arsenalilla ei ole varaa luopua kovinkaan monesta pelaajasta tammikuun siirtoikkunassa.

Laitapuolustaja Cedric Soares, jonka peliminuutteja on tällä kaudella rajoittanut Ben Whiten siirtyminen oikeaksi puolustajaksi, on kuitenkin vahvasti yhdistettynä muun muassa Fulhamin riveihin.

TUOREIMMAT ARSENAL-UUTISET:

 

CHELSEA

siirtohuhut-chelsea

Todennäköisin hankinta

Benoît Badiashile

Chelsea tiedotti aiemmin tällä viikolla vahvistavansa hyökkäystään norjalaisseura Moldesta hankitulla David Datro Fofanalla. 12 miljoonaa euroa maksaneen norsunluurannikkolaislupauksen perässä Stamford Bridgelle saapuu näiltä näkymin AS Monacon keskuspuolustaja Badiashile.

Monaco ja Chelsea ovat lähellä päästä sopuun 21-vuotiaan vasemman puolen topparin siirtosummasta, joka tippunee näiltä näkymin jonnekin 35 ja 40 miljoonan euron tienoille. Ranskan maajoukkueessa debytoinut keskuspuolustaja on hyväksynyt Chelsean tarjoamat henkilökohtaiset ehdot ja kiinnostunut tekemään siirron Länsi-Lontooseen.

Mahdolliset lisävahvistukset

Viime päivinä Chelsean on kerrottu edenneen pitkälle myös Enzo Fernándezin siirtoneuvotteluissa. Manchester Unitedin, Liverpoolin sekä useiden muiden huippuseurojen jahtaaman keskikenttämiehen Benfica-sopimuksessa on 120 miljoonan euron ulosostoklausuuli, jonka Chelsea on tiettävästi valmis aktivoimaan jopa 10 miljoonan euron bonuksella. Argentiinan 21-vuotias MM-kisatähti on puolestaan itse antanut siirrolle vihreää valoa.

Chelsean on kuitenkin ensisijaisesti löydettävä pikainen ratkaisu huutavaan maalipulaansa jos se haluaa pitää TOP4-toiveensa elossa. Keskushyökkääjä Armando Broja ja hyökkäyspeliin vahvasti vaikuttava Reece James ovat polvivammojan takia pitkään sivussa.

Chelsea on ollut kiinnostunut Atlético Madridin ennätyshankinta João Félixistä, jota espanjalaisseura on huhujen mukaan tarjonnut myös Stamford Bridgelle. Portugalin MM-kisajoukkueessa säväyttänyttä 23-vuotiasta kaavaillaan Graham Potterin miehistöön alustavasti lainasopimuksen merkeissä.

Huhutut lähtijät

Chelsea on laadukkaita pelaajia täynnä, mutta jokaiselle ei luonnollisesti löydy toivotusti peliaikaa. Etenkin Hakim Ziyech, joka loisti Marokon paidassa Qatarin MM-kisoissa, on siirtohuhujen mukaan halukas vaihtamaan pikaisesti maisemaa saadakseen uransa takaisin nousuun.

29-vuotiaan laiturin lisäksi keskikentältä voi poistua yksi tai kaksikin pelaajaa, etenkin jos Fernández saapuu sinipaitoihin. Keskikentän vaihtoehdoista löytyvät tällä hetkellä Jorginho, Denis Zakaria, N’Golo Kanté, Mateo Kovacic, Conor Gallagher, Ruben Loftus-Cheek, Carney Chukwuemeka sekä Mason Mount. Olisi yllättävää nähdä kaikki kahdeksan pelaajaa jäävän ainakaan mielellään loppukaudeksi Stamford Bridgelle.

TUOREIMMAT CHELSEA-UUTISET:

 

LIVERPOOL

Siirtohuhut-liverpool

Todennäköisin hankinta

Uusi keskikenttäpelaaja

Liverpool teki tammikuun siirtoikkunan ensimmäisen todellisen huippuhankinnan päästyään PSV Eindhovenin kanssa sopuun Cody Gakpon siirrosta. Hollannin 23-vuotias MM-kisatähti tarjoaa Jürgen Kloppille kaivatun hyökkäysvaihtoehdon Luis Diazin ja Diogo Jotan pysyäessä sivussa loukkaantumisten takia.

Liverpool ei varsinaisesti kaipaa toista vahvistusta tammikuun siirtoikkunasta, mutta jos yhdelle pelipaikalle kaivattaisiin lisää laadukkuutta, olisi se keskikenttä. Jude Bellinghamin nimi on kaikkien huulilla, mutta Dortmund-tähden tuominen Anfieldille voi olla vaikeaa ennen kesää.

Manchester Cityn, Unitedin, Chelsean ja Real Madridin kaltaiset seurat pitävät varmasti myös huolen siitä, ettei Liverpool onnistu nappaamaan 19-vuotiasta yhtä huomaamattomasti kuin Gakpoa.

Mahdolliset lisävahvistukset

Bellinghamin lisäksi Liverpoolin on kerrottu olevan hanakasti MM-kisojen parhaaksi nuoreksi pelaajaksi äänestetyn Enzo Fernándezin perässä.

Benfica haluaisi 21-vuotiaan huippupelaajansa jäävän loppukaudeksi Portugaliin, mutta aktivoimalla hänen 120 miljoonan euron ulosostopykälänsä, on Liverpool tai mikä tahansa muu seura vapaa neuvottelemaan argentiinalaislupauksen hankinnasta. Joidenkin lehtiväitteiden mukaan Liverpool olisi päässyt jo pelaajan henkilökohtaisista ehdoista sopuun, mutta Chelsea näyttäisi kuitenkin olevan siirtokilvassa edellä.

Tämän lisäksi seuraan yhdistettiin MM-kisojen aikana Marokon paidassa vakuuttanutta Sofyan Amrabatia. Sen jälkeen huhut Fiorentinan keskikenttämiehen ja Liverpoolin välillä ovat kuitenkin hiljenneet.

Ennen Gakpon siirron varmistumista, yhdistettiin Anfieldille myös Napolin meksikolaislaituri Hirving Lozanoa sekä Ranskan MM-hyökkääjä Marcus Thuramia. Hollantilaislupauksen saavuttua Liverpooliin, ei seuralla kuitenkaan uskota olevan tarvetta toiselle uudelle hyökkääjälle.

Huhutut lähtijät

Cristiano Ronaldon uuden seuran Al-Nassrin huhuillaan olevan kiinnostunut myös Liverpoolin hyökkääjä Roberto Firminosta. 31-vuotiaan Liverpool-tulevaisuus on ollut jo jonkin aikaa vaakalaudalla, mutta Klopp toivoo brassihyökkääjän jäävän uudella sopimuksella Anfieldille.

Liverpoolin avainmiehistön ulkopuolella jo pidemmän aikaa olleet Alex Oxlade-Chamberlain ja Naby Keita ovat myös suurennuslasin alla. Kummankin keskikenttäpelaajan sopimus Anfieldilla umpeutuu tulevana kesänä, joten jos jatkosta ei neuvotella, kannattaisi seuran myydä.

TUOREIMMAT LIVERPOOL-UUTISET:

 

MANCHESTER CITY

Todennäköisin hankinta

Etihad Stadiumilla odotetaan varsin hiljaista siirtoikkunaa. Pep Guardiola viesti aiemmin tällä viikolla, ettei uusista talvihankinnoista ole keskusteltu.

– Luulen, ettemme hanki tammikuussa yhtään pelaajaa, joten jatkamme [kauden loppuun] tällä joukkueella. En tiedä mitä tulee tapahtumaan, mutta sen jälkeen kun saavuin Abu Dhabista (missä City harjoitteli MM-kisatauon aikana), ei pöydällä ollut yhtään nimeä, Guardiola sanoi.

Yllätykset ovat kuitenkin aina mahdollisia, eikä mitään pidä sulkea pois. Jos jokin avainmiehistön pelaajista esimerkiksi loukkaantuu tammikuun otteluruuhkassa pahasti, voi Guardiola kääntyä pikaisestikin siirtomarkkinoiden puoleen.

Mahdolliset lisävahvistukset

Guardiolan kommenteista huolimatta Manchester Cityn on kerrottu olevan kiinnostunut Englannin suurlupaus Jude Bellinghamista. Muun muassa Liverpoolin tiedetään olevan lahjakkaan 19-vuotiaan kintereillä, mikä tuokin esiin mahdollisen tarjouskilvan. Jos Liverpool avaa siirtoneuvottelut Englannin MM-tähdestä, malttaako City olla liittymättä mukaan?

Qatarissa vastaavasti ihastuttanut RB Leipzigin ja Kroatian laitapuolustaja Josko Gvardiol on ollut huhuissa matkalla Etihad Stadiumille. Jos jonkin pelipaikan voisi kuvitella kaipaavan Guardiolan sapluunassa vahvistusta, olisi se vasen puolustaja.

Tällä hetkellä tontilla pelaa ensisijaisesti João Cancelo, jonka luonnollinen pelipaikka on puolustuslinjan oikealla laidalla. Keskuspuolustaja Nathan Aké voi tarvittaessa paikata häntä, mutta vasta 20-vuotiaasta Gvardiolista Guardiola voisi muovata loppukauden aikana itselleen avauksen miehen ja todellisen tähtipelaajan.

Huhutut lähtijät

Manchester Citystä löytyy Chelsean tavoin paljon pelaajia, jotka eivät välttämättä saa ansaitsemaansa peliaikaa laadukkuuteensa nähden. Kovasta rotaatiostaan tunnettu Guardiola on kuitenkin tähän mennessä onnistunut pitämään tähtisikermänsä tyytyväisenä, eikä joukkueen sisältä ole juuri turhautuneisuutta kummunnut.

Espajalaislehdissä on ilmennyt huhuja, joiden mukaan Barcelona olisi jälleen kiinnostunut pitkäaikaisesta siirtokohteestaan Bernardo Silvasta. Hänen lisäkseen katalonialaisseura tarkkailee Ilkay Gündogania, jonka sopimus Manchester Cityn kanssa umpeutuu kesällä.

Hurjimmat tabloid-lehtien huhut ovat myös ehdottaneet vaihtokauppaa, jossa ennätyshankinta Jack Grealish olisi vaihtamassa seuraa päittäin Rafael Leãon kanssa. Uskokoon ken tahtoo…

TUOREIMMAT CITY-UUTISET:

 

MANCHESTER UNITED

Todennäköisin hankinta

Uusi hyökkääjä

Cristiano Ronaldon paineltua viime kuussa päättäväisenä ulos Old Traffordilta, on Erik ten Hag uuden keskushyökkääjän tarpeessa. Hollantilaisluotsi näytti jo paikkaavan aukon PSV Eindhovenin tähtilahjakkuus Cody Gakpolla, kunnes hänen maanmiehensä otti kaikkien yllätykseksi lentolipun Liverpooliin.

Yllätyskäänteestä turhautunut Ten Hag on tämän jälkeen sanonut luottavansa nykyisiin vaihtoehtoihinsa, kuten Marcus Rashfordiin ja Anthony Martialiin, jotka onnistuivat kumpikin maalinteossa Nottingham Forestia vastaan. Olisi kuitenkin naiivia ajatella, etteikö United tekisi päivittäin niska limassa töitä löytääkseen mahdollisimman laadukkaan maalintekijän hyökkäyksensä vahvistamiseksi – joko lainalla tai pysyvästi.

Mahdolliset lisävahvistukset

Gakpo oli Unitediin yhdistetyistä hyökkääjistä varmin tapaus. Sen jälkeen esiin on kuitenkin noussut niin uusia kuin vanhojakin kohteita. Tabloid-lehti Daily Express muun muassa ehdottaa, kuinka Norwichin suomalaistähti Teemu Pukki voisi sopia tänä talvena Ten Hagin ostoskoriin.

Todennäköisempinä kohteina voidaan kuitenkin pitää esimerkiksi Benfican keskushyökkääjä Gonçalo Ramosia, joka herätti Unitedin kiinnostuksen otettuaan Ronaldon paikan myös Portugalin maajoukkueessa. Hänen lisäkseen useille Valioliiga-seuroille tarjotun João Félixin nimi on tapetilla lainadiilin muodossa. Myös paluumuuttajista on puhuttu, sillä ESPN kertoo entisen United-hyökkääjän Memphis Depayn olevan yksi vaihtoehto tammikuun siirtoikkunasta.

Myös oikean laitapuolustajan tontille on huhujen mukaan pohdittu uutta pelaajaa. Ten Hagin ylistävät kommentit Aaron Wan-Bissakasta vihjaavat kuitenkin siitä, ettei seura koe pakottavaa tarvetta laittaa rahaa haisemaan tammikuun aikana. 25-vuotias pelasi hyvin Forestia vastaan ja vaikuttaisi olevan valmis pelaamaan kauden loppuun saakka Old Traffordilla.

Huhutut lähtijät

Jos Wan-Bissaka jää Manchester Unitediin, eikä uutta keskushyökkääjää saavu, ei ulospäin suuntaavaa liikehdintää ole juuri odotettavissa. Vähälle vastuulle jäänyt laitapuolustaja Brandon Williams saattaa etsiä itselleen lainaseuran loppukaudeksi, kuten myös Facundo Pellistri.

TUOREIMMAT UNITED-UUTISET:

 

TOTTENHAM

Todennäköisin hankinta

Oikea wing-back tai keskikenttä

Spurs oli viime kesänä yksi kiireisimmistä Valioliiga-joukkueista sen jälkeen, kun Antonio Conten joukkue varmisti paluunsa Mestarien liigaan. Hankinnoista huolimatta jäljellä on alueita, jotka vaativat ratkaisua. Conten asenne talvi-ikkunan alla vaikuttaisi olevan laatua ”hankimme, jos voimme”.

Oikean wing-backin tontti on välitön huolenaihe, sillä Matt Doherty tai Emerson Royal eivät ole tehneet vaikutusta Conten järjestelmässä, eikä Nottinghamissa viime kaudella loistanut Djed Spence näytä saavan millään näyttöpaikkaa.

Mitä siirtohuhuihin tulee, näyttäisi uuden keskikenttäpelaajan hankkiminen näin alkuun todennäköisemmältä. Pierre-Emile Højbjerg ja Rodrigo Bentancur ovat olleet erinomaisia tällä kaudella, mutta tarvitsevat tukea. Brightonista saapunut Yves Bissouma ei ole vakuuttanut.

Mahdolliset lisävahvistukset

Tottenham on kerrottu olevan Juventuksen keskikenttäpelaaja Adrien Rabiotin perässä. Lontoolaisseura on halukas tuomaan Ranskan MM-kisamiehen riveihinsä jo tänä talvena, vaikka pelaajan sopimus Torinossa umpeutuu kesällä.

Tämän lisäksi Fiorentinan 26-vuotias Sofyan Amrabat on ollut puheissa kohti Pohjois-Lontoota. Espanjalaislehdet puolestaan kertovat Tottenhamin tehneen tarjouksen Barcelonan keskikenttäpelaaja Franck Kessiéstä.

Tottenhamin on kerrottu jahtaavan myös 26 miljoonan punnan arvoiseksi arvioitua Pedro Porroa. Sporting Lissabonin 23-vuotias laitapuolustaja, jonka seuraavasta siirrosta menisi siivu Manchester Cityn suuntaan, on tehnyt tällä kaudella yhdeksän maalia ja antanut viisi maalisyöttöä kaikissa kilpailuissa.

Huhutut lähtijät

Epäsuosiossa olevat wing-backit Emerson ja Spence ovat huhujen mukaan myyntilistalla. Sevillasta hankittu floppilaituri Bryan Gil on puolestaan ollut vahvemmin yhdistettynä takaisin Espanjaan, missä ottajia löytyisi ainakin lainadiilin muodossa.

Napolissa lainalla pelaava Tanguy Ndombélé saattaa myös poistua seuran kirjoilta joko tänä talvena tai tulevana kesänä. Italialaisseura on tiettävästi kiinnostunut hankkimaan Tottenhamin entisen ennätyshankinnan pysyvästi itselleen.

TUOREIMMAT TOTTENHAM-UUTISET: