Arsenal hankki Kai Havertzin Chelseasta kesän siirtoikkunassa noin 75 miljoonalla eurolla.

Monipuolisuudestaan tunnettu Havertz on saanut syyskaudella mukavasti vastuuta Mikel Artetan alaisuudessa.

Havertz on löytänyt itsensä toistuvasti avauskokoonpanosta, mutta tehot ovat jääneet puuttumaan. Keskikentällä pelannut Havertz, 24, on viimeistellyt 19 otteluun yhden maalin.

Viime kaudella Havertz pelasi Chelseassa jopa kärjessä, joten Artetan roolitus on ollut huomattavasti erilainen.

Arsenal haastatteli Saksan A-maajoukkueen mukana olevaa Havertzia, joka kertoi muun muassa, miksi siirtyi seuraan.

– Ulkopuolelta katsottuna Arsenal on aina näyttänyt kuin suurelta perheeltä. Olen saanut sellaisen fiiliksen pelatessani Arsenalia vastaan. Ja nyt siirtoni jälkeen minusta on tuntunut juuri samalta. Kaikki täällä ovat mukavia ja se helpottaa uuden pelaajan elämää. Artetan kanssa puhuessani sain välittömästi sellaisen käsityksen, että hän kunnioittaa kaikkia pelaajiaan todella paljon. Se oli yksi tärkeistä syistä siirrolleni. Tunsin yhtenäisyyttä seuran, pelaajien ja etenkin kannattajien kesken.

Havertz on saanut syyskaudella kritiikkiä peliesityksistään. Havertz toivookin voittavansa kannattajien luottamuksen tuota pikaa.

– Minulle on todella tärkeää tuntea kannattajien luottamus. On aina vaikea siirtyä Chelseasta Arsenaliin, koska seurat ovat toistensa suuria vihollisia, joten kannattajien luottamuksen saaminen voi kestää viikkoja. Mutta maalit ja hyvät peliesitykset auttavat minua siinä. Annan aina sata prosenttia itsestäni kentällä ja harjoituksissa. Uskon kannattajien arvostavan sitä ja se on tärkeää.

LUE MYÖS