Manchester Unitedin manageri Erik ten Hag sanoo, että Jadon Sanchon ja Marcus Rashfordin kurinpitomenettelyt erosivat toisistaan, koska toinen teki asiasta julkisen.

Sancho, 23, palasi tammikuussa loppukauden diilillä ex-seuraansa Dortmundiin, josta hän siirtyi kesällä 2021 Unitediin 85 miljoonalla eurolla. Lainasopimus ei sisällä osto-optiota.

Englannin maajoukkuelaituri ei ole yltänyt odotuksiin Old Traffordilla, mutta suurin syy Sanchon siirtoon oli hänen ja ten Hagin julkinen välienselvittely.

Viime syyskuussa ten Hag jätti Sanchon sivuun kokoonpanosta Arsenalia vastaan ja perusteli päätöstään sillä, että pelaaja ei ollut esiintynyt vaaditulla tasolla harjoituksissa. Sancho kiisti väitteen sosiaalisessa mediassa ja sanoi, että hänet on jo pitkään leimattu ”syntipukiksi”.

Ulostulon seurauksena ten Hag pudotti Sanchon edustusjoukkueesta siihen asti, että saa anteeksipyynnön, jota ei ikinä kuulunut. Sancho oli yli neljä kuukautta pelaamatta ennen kuin lähti Dortmundiin.

Rashfordin yökerhoseikkailu

Rashford, 26, taas on ollut viime aikoina otsikoissa kaksipäiväisen baarikiertueensa takia.

Uutisoimme viime lauantaina Athleticin tietojen pohjalta, että Rashford ilmoitti perjantaina olleensa ”liian kipeä” harjoittelemaan, vaikka hän oli ollut kahtena edellisenä iltana Belfastin yöelämässä.

Rashford oli useiden lähteiden mukaan yökerhossa Pohjois-Irlannissa vain tunteja ennen kuin hänen oli määrä ilmoittautua Unitedin harjoituksiin. Englannin maajoukkuehyökkääjä palasi Manchesteriin yksityiskoneella aamuseitsemältä ja ilmoitti, ettei pysty harjoittelemaan. Timesin mukaan Rashford ei treenannut myöskään lauantaina samasta syystä.

Manchester United voitti sunnuntaina walesilaisen Newport Countyn vieraskentällä 4-2, mutta Rashford ei ollut lainkaan kokoonpanossa mukana. Unitedin mukaan Rashford oli sivussa pelistä sairastumisen takia, mutta ten Hag sanoi hyökkääjästä kysyttäessä, että kyseessä on joukkueen ”sisäinen asia”, jonka hän hoitaa.

Rashford palasi maanantaina Unitedin harjoituksiin, ja seura julkaisi tiedotteen, jossa sanottiin: ”Marcus on ottanut vastuun teoistaan. Asiaa on käsitelty sisäisenä kurinpidollisena asiana, joka on saatettu päätökseen”.

Ten Hagin mukaan tapaukset ja menettelyt erosivat toisistaan siksi, että Sancho vei asiansa julkisuuteen ja Rashford hoiti asiansa seuran kanssa.

– Voimme selvittää kaiken [joukkueen] sisäisesti. Jadon päätti mennä julkisuuteen, sanoi ten Hag.

SIIRRY TÄSTÄ DEADLINE DAYN LIVE-SEURANTAAN!

BBC Sport

@BBCSport
"Jadon chose to go public."

Erik ten Hag has explained why Manchester United dealt with the Jadon Sancho and Marcus Rashford situations differently.

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS!