Sisällysluettelo

Valioliigan joukkueet ja stadionit, 2018-19

[table id=180 /]

Otteluohjelma 2018-19

[get-league-match-schedule league=”valioliiga” amount=”10″ icon=”valioliiga-icon” hide=”tulos”]

Joukkuekohtaiset ennakot

Pääset joukkue-ennakoihin painamalla seuran logoa, mikäli logo näkyy värikkäänä. Mikäli logo on vielä harmaana, kyseisen joukkueen ennakkoa ei ole vielä julkaistu. Ensimmäiset joukkue-ennakot julkaistaan 3.8. Ennakoita julkaistaan 2-3 päivässä ja viimeiset ennakot julkaistaan 9.8. Julkaiseminen tapahtuu arvioomme sarjasijoituksesta perustuvassa käänteisessä järjestyksessä. Eli viimeiseksi arvioidun joukkueen ennakko julkaistaan ensimmäisenä ja niin edelleen.

Kesän isoja pelaajasiirtoja

Kuva: Getty Images.

Alisson (AS Roma -> Liverpool, 75 milj. €)
Maalivahti, 25-vuotias

Liverpool-manageri Jürgen Klopp reagoi odotetulla tavalla maalivahtitilanteeseen ja sai lopulta haluamansa. AS Romassa ja MM-kisoissa Brasilian paidassa vahvasti pelannut Alisson siirtyi maalivahtien ennätyssummalla Liverpooliin. Liverpool on vahvistunut kesän aikana melkoisesti ja nyt myös maalivahtiosasto on kunnossa.

Kuva: Getty Images.

Riyad Mahrez (Leicester -> Man City, 68 milj. €)
Oikea laitahyökkääjä, 27-vuotias

Mahrez sai lopulta haluamansa: pääsi pois Leicesteristä. Manchester City maksoi taitavasta laitahyökkääjästä noin 68 miljoonaa euroa. Jäljelle jää kysymys: mikä on Mahrezin rooli hallitsevan valioliigamestarin kokoonpanossa? Entä miten Leicester onnistuu paikkaamaan avainpelaajan lähdön?

Kuva: Getty Images.

Naby Keïta (RB Leipzig -> Liverpool, 60 milj. €)
Keskikentän keskusta, 23-vuotias

Liverpool aktivoi Keïtan sopimuksen ulosostopykälän jo vuosi sitten. Nyt mies lopulta siirtyy RB Leipzigista Anfieldille. 23-vuotiaasta Keïtasta Liverpool saa hyvän syöttäjän hallitsemaan keskikenttää. Keita on tervetullut vahvistus, sillä Liverpoolista ovat viimeisen vuoden aikana lähteneet Philippe Coutinho ja Emre Can.

Kuva: Getty Images.

Fabinho (Monaco -> Liverpool, 50 milj. €)
Puolustava keskikenttäpelaaja, 24-vuotias

Liverpoolin keskikenttäosaston vahvistus ei jäänyt Keïtaan. Seuraan hankittiin myös puolustavamman roolin pelaaja, Fabinho. Kyseessä on vahva kaksinkamppailupelaaja, joks kykenee toisaalta myös pelaamaan pallon riiston jälkeen omille.

Kuva: Getty Images.

Fred (Šah’tar Donetsk -> Man United, 59 milj. €)
Keskikentän keskusta, 25-vuotias

Valioliigaan siirtyi kesän aikana toinenkin brasilialainen keskikenttäpelaaja. Fred valitsi Liverpoolin paikalliskilpailija Man Unitedin. Siinä missä suhteellisen kookas Fabinho on puolustavan roolin pelaaja, Fred on selkeämmin pallollinen vahvistus. 169-senttinen taskuraketti kuului Brasilian MM-joukkueeseen, muttei päässyt pelaamaan.

Kuva: Getty Images.

Lucas Torreira (Sampdoria -> Arsenal, 30 milj. €)
Puolustava keskikenttäpelaaja, 22-vuotias

MM-kisoissa sen sijaan pääsi pelaamaan Torreira, jonka Arsenal hankki itselleen. 168-senttinen Torreira on pienestä koostaan huolimatta väkevä pallonriistäjä keskikentän pohjalla. Nykyajalle tyypilliseen tapaan Torreira ei ole pelkkä rikkoja, vaan uruguaylainen kykenee myös suhteellisen hyvään syöttötyöskentelyyn.

» Katso tästä Valioliigan kaikki pelaajasiirrot

Valioliigan voittajat kausittain

[table id=178 /]

Valioliigan mestaruudet seuroittain

[table id=179 /]

Valioliigakausi 2018-19, infopaketti – kuka, missä, milloin

Valioliigakausi 2018-19 on sarjahistorian 27. kausi. Sarja perustettiin vuonna 1992. Kausi alkaa 10. elokuuta 2018 ja päättyy 12. toukokuuta 2019. Kauden otteluohjelma julkistettiin 14. kesäkuuta. Kaikki joukkueet kohtaavat kunkin joukkueen sekä kotonaan että vieraissa. Otteluita kertyy siis kullekin joukkueelle 38.

Manchester City on Valioliigan hallitseva mestari. Viime kauden päätteeksi sarjasta putosivat West Bromwich, Swansea ja Stoke. Tilalle nousivat Wolverhampton, Cardiff ja Fulham.

Joukkueet

Valioliigassa pelaa 20 joukkuetta. 17 oli mukana viime kaudella ja kolme nousi viime kauden päätteeksi Mestaruussarjasta.

Mestaruussarjan voitti viime kaudella Wolverhampton, joka nähtiin Valioliigassa viimeksi kaudella 2011-12. Toinen suora nousija oli Cardiff, joka pelasi Valioliigassa viimeksi kaudella 2013-14. Nousukarsintojen kautta Valioliigaan nousi alkavaksi kaudeksi Fulham.

Kaudella 2018-19 Valioliigassa on joukkueita 13:sta eri kaupungista. Lontoosta on mukana peräti kuusi joukkuetta: Arsenal, Chelsea, Crystal Palace, Fulham, Tottenham ja West Ham.

Stadionit

Alkavalla kaudella suurin stadion on Manchester Unitedin Old Trafford, joka vetää 74 994 katsojaa. Pienin stadion on 11 360 katsojaa vetävä Bournemouthin Vitality Stadium.

Viime kaudella suurin stadion oli Wembley, jota Tottenham lainasi. Tottenhamin pitäisi päästä kauden alusta lähtien uudelle stadionilleen, Tottenham Hotspur Stadiumille. Sen kapasiteetti on 62 062 katsojaa.