Valioliigakausi 2021-2022 pyörähti käyntiin eilen perjantaina.

Valioliiga.com julkaisee kautta ennakoivia TOP-listoja eri aiheista. Nyt vuorossa ovat läpimurtopelaajat.

Ketkä viisi taituria iskevät tiensä suuren yleisön sydämiin?

5. Bryan Mbeumo (Brentford)

Vasta 22-vuotias Mbeumo nousi jo Mestaruussarjassa Brentfordissa tähden asemaan. Nyt ranskalaislaiturilla on mahdollisuudet murtaa tiensä myös suuren yleisön tietoisuuteen.

Ryan Ledson (oik.) yrittää paineistaa Bryan Mbeumoa huhtikuussa 2021. Kuva: Getty Images.

Kuten kausiennakossamme mainitsimme, 171-senttisellä Mbeumolla on samoja vahvuuksia kuin Wolvesin laitaosaston lihaskimpulla Adama Traorélla. Vahvoista jaloista löytyy nopeutta ja ranskalainen suojaa erittäin tehokkaasti palloa. Mbeumon tasapainon myötä häneltä on hyvin vaikea riistää palloa.

Mbeumo ehti pelata jo Mestaruussarjassa 86 ottelua Brentfordin edustuksessa, joissa syntyi 23 maalia ja 19 maalisyöttöä. Laitahyökkääjä on Ivan Toneyn ohella nousijajoukkueen tärkeimpiä linkkejä.

4. Adam Armstrong (Southampton)

Viime kaudella 28 maalia Mestaruussarjassa mättänyt Armstrong saapuu kovin odotuksin Southamptonin hyökkäykseen. 24-vuotias englantilainen värvättiin Blackburnista noin 15 miljoonan punnan summalla Aston Villaan siirtyneen Danny Ingsin korvaajaksi.

Armstrong pelasi kausina 2013-14 ja 2014-15 hajaotteluita Valioliigaa kasvattajaseuransa Newcastlen riveissä. Nyt kuusi vuotta myöhemmin pääsarjakentille astelee kypsynyt ja valmiimpi pelaaja.

Armstrong on Leicesterin Jamie Vardyn tavoin räjähtävän vikkelä kärki, jonka lähtönopeus tekee hänestä vaarallisen miehen vastaiskuihin. Huippuluokan viimeistelytaidot takaavat maaleja myös valioliigatasolla.

Ingsin lähdettyä tieltä kaikki ovet läpilyönnille ovat auki.

3. Harvey Elliot (Liverpool)

18-vuotias Elliott on nauttinut manageri Jürgen Kloppin luottamuksesta palattuaan Liverpooliin lainaltaan Blackburnista. Lahjakkaalla keskikenttäpelaajalla on erinomainen kausi takanaan.

Harvey Elliott katselee taivasta liigacupin puolivälierissä joulukuussa 2019. Kuva: Getty Images.

Elliott tehtaili 41 otteluun Blackburnissa seitsemän maalia ja antoi 11 maaliin johtanutta syöttöä. Pääosin laiturina pelannut huippulupaus nähtiin Kloppin peluutuksessa harjoituskaudella myös keskikentän keskustassa.

Georginio Wijnaldumin lähdettyä PSG:hen Elliottille olisi tilaa murtautua juuri keskustaan.

Klopp nosti jo viime kaudella nuorista pelaajista Curtis Jonesin ja Rhys Williamsin suurempaan vastuuseen edustusmiehistöön. Elliott voi olla seuraava läpilyönnin tekevä Liverpool-lahjakkuus.

2. Emile Smith Rowe (Arsenal)

Kuusivuotiaasta saakka Arsenalia edustanut Smith Rowe teki viime kaudella debyyttimarssin Arsenalin edustukseen. Kaikki kilpailut huomioiden 33 ottelussa esiintynyt englantilainen toi Tykkimiesten keskikentälle kaivattua luovuutta.

Emile Smith Rowe elokuun alun harjoitusottelussa Chelseaa vastaan. Kuva: Getty Images.

21-vuotias Smith Rowe ei juuri viime vuoden syksyllä nauttinut vielä vastuusta ja ensimmäisiä avausminuutteja saatiin odottaa tapaninpäivän Chelsea-otteluun saakka. Nuorukainen tehtaili viime kaudella 20 otteluun kaksi maalia ja antoi neljä maaliin johtanutta syöttöä.

Real Madridista lainattu Martin Ødegaard söi Smith Rowelta loppukaudesta peliaikaa, mutta juuri solmittu viisivuotinen jatkosopimus viittaa Arsenalin luottamuksesta omaan poikaansa.

Kymppipaikalle ei olla hankittu Ødegaardin palattua Madridiin korvaajaa ja tämä kausi voi olla Smith Rowen tie parrasvaloihin.

1. Ferran Torres (Manchester City)

Ferran Torres väläytteli jo viime kaudella ensimmäisenä vuonnaan Valioliigassa. Seitsemän maalia 24 otteluun ja neljä osumaa Mestarien liigassa antoivat osviittaa 21-vuotiaan espanjalaisen potentiaalista kärkipelaajana.

Torres avasi kauden aikana vain 15 kertaa Valioliigassa, mutta käytti tehokkaasti mahdollisuutensa hyväksi aina kun vastuuta tuli. Erityisesti toukokuun hattutemppu Newcastlen verkkoon muodostui Valencian kasvatin huippuhetkeksi.

Kliisisenä viimeistelijänä meritoinut Torres pystyy pelaamaan hyökkäyksen jokaisella pelipaikalla. Jos Harry Kane ei saavu Etihadille, lahjakas espanjalainen voi tarjota epätasaista Gabriel Jesusta tehokkaamman vaihtoehdon hyökkäyksen kärkeen.

Valioliiga.comin valitsemat läpimurtopelaajat kausiennakoissa

Arsenal: Emile Smith Rowe
Aston Villa: Jacob Ramsey
Brentford: Bryan Mbeumo
Brighton: Moises Caicedo
Burnley: Dwight McNeil
Chelsea: Callum Hudson-Odoi
Crystal Palace: Nathan Ferguson
Everton: Demarai Gray
Leeds: Rodrigo
Leicester: Patson Daka
Liverpool: Harvey Elliott
Manchester City: Ferran Torres
Manchester United: Anthony Elanga
Newcastle: Matthew Longstaff
Norwich: Billy Gilmour
Southampton: Mohammed Salisu
Tottenham: Ryan Sessegnon
Watford: Francisco Sierralta
West Ham: Said Benrahma
Wolverhampton: Trincao